۳۱ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۸۶۲۹۱
تعداد نظرات: ۷ نظر
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۹ - ۲۵-۱۰-۱۳۹۶
کد ۵۸۶۲۹۱
انتشار: ۱۴:۳۹ - ۲۵-۱۰-۱۳۹۶
نگرانی به خاطر کاهش سرعت

کابوس وایبر بر سر تلگرام؟

کند شدن سرعت تلگرام این تصور را در مردم به وجود آورده است که شاید همان داستان وایبر در حال تکرار است و شاید به عمد می‌خواهند مردم را به سمت پیام رسان های داخلی هدایت کنند. کدام پیام رسان داخلی اما از امنیت و کیفیت تلگرام برخوردار است؟

عصر ایران؛ حمید حقیقی- نرم افزار پیام رسان تلگرام بیش از 100 میلیون کاربر ماهیانه در سراسر دنیا دارد که بخش مهمی از این جمعیت را ایرانی ها تشکیل می دهند.

در تلگرام 40 میلیون کاربر ایرانی وجود دارد که به گفته اپراتورهای ارائه دهنده اینترنت، این پیام رسان 65 درصد ترافیک کشور را به خود اختصاص داده است.

چرا تلگرام در ایران محبوب شد؟

قبل از به وجود آمدن نرم افزار های پیام رسان موبایلی، مردم برای به اشتراک گذاری مطالب، عکس ها و فیلم های خود و یا ارتباط با دیگران از طریق چت، از فیس بوک و توئیتر استفاده می کردند. فیس بوک و توئیتر به خاطر فیلتر، برای هر کسی قابل دسترس نبود و فیلتر شکن هم مثل این روزها به سادگی یافت نمی شد و سرعت اینترنت هم مثل امروز بالا نبود.

در سال های گذشته که دسترسی ایرانی ها با گوشی های هوشمند بیشتر شدند، پیام رسان های موبایلی به وجود آمدند. در همان سال های اول نرم افزار هایی چون ویچت، لاین، تانگو، واتس اپ و وایبر در دسترس شهروندان ایرانی قرار گرفتند که بیشتر آنها پس از مدتی به خاطر فیلترینگ یا سرعت و کیفیت کم، چندان مورد اقبال مردم قرار نگرفتند.
کابوس وایبر بر سر تلگرام؟
وایبر تنها نرم افزاری بود که از هر نظر مورد تایید بود و ایرانی ها زندگی مجازی خود را در وایبر شروع کردند اما آن هم پس از مدتی از دسترس ایرانیان خارج شد.

پس از وایبر، تلگرام تنها نرم افزاری بود که می شد آن را جایگزین وایبر دانست. امنیت بسیار بالا، گرافیک کاربرپسند و تغییراتی که هر روز در این پیام رسان به وجود می آمد، جذابتش را برای ایرانی ها دو چندان می کرد و به همین سبب است که امروز بیش از 40 میلیون کاربر ایرانی در طول ماه در تلگرام فعال‌اند.

40 میلیون کاربری که هر کدام زندگی مجازی خود را در این نرم افزار تعریف کرده اند، چت ها، عکس ها و فیلم های خصوصی، انجام کارهای روزانه و کسب و کار و تبلیغات، همه و همه فعالیت یک روز یک ایرانی است که نمی شود به سادگی از کنار آن رد شد که اگر نباشد می تواند بخش مهمی از زندگی این 40 میلیون کاربر را مختل کند.

در یک ماه گذشته، تلگرام به خاطر ناآرامی هایی که در کشور به وجود آمد فیلتر شد. این نرم افزار به خاطر کانال آمد نیوز که به گفته وزیر ارتباطات مردم را به ساخت بمب و شورش دعوت می کرد، ابتدا در اینترنت موبایل محدود شد و پس از آن کلا از دسترس ایرانی ها خارج شد.

در روزهای فیلتر، نیاز ایرانی ها به تلگرام کاملا مشهود بود. با وجود تبلیغات بالای پیام رسان های خارجی و داخلی که همه خود را جایگزین تلگرام می دیدند، اما مردم با تهیه فیلتر شکن، از تلگرام جدا نشدند و فعالیت خود را حتی کم نکردند.

پس از فروکش کردن ناآرامی ها و اعتراض مردم به ادامه فیلتر تلگرام، چند روز پیش این نرم افزار به دستور رئیس جمهور رفع فیلتر شد.

اما به نظر می رسد پس از رفع فیلتر، سرعت تلگرام با وجود سرور های قدرتمندی که دارد، به شدت افت کرده است و این در حالی است که قبل از فیلتر شدن این مشکل وجود نداشت.

چند سال پیش نرم افزار وایبر بنا به دلایلی در ابتدا فیلتر شد و پس از رفع فیلتر شدن، با کاهش سرعت عجیبی مواجه شد و همین سرعت کم باعث شد مردم از وایبر دلسرد شوند و به تلگرام بکوچند.

کند شدن سرعت تلگرام این تصور را در مردم به وجود آورده است که شاید همان داستان وایبر در حال تکرار است و مسوولین با این اقدام می خواهند مردم را به سمت پیام رسان های داخلی هدایت کنند. کدام پیام رسان داخلی اما از امنیت و کیفیت تلگرام برخوردار است؟

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۴۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
1
40
ما باز به فیلتر شکن می کوچیم!
کلا به نظر می رسه نباید خاموشش کرد در کل 24 ساعت
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
60
10
امنیت تلگرام؟
تعریف شما از امنیت چیه؟
الان که چند میلیون نفر در سروش و در نرم افزار های غیرپیام رسان مثل شیپور و آپارات و اسنپ و ... که داخلی هستند چه ناامنی متوجهشون شده؟

ضمنا الان کشورهایی در حد اندونزی هم برای خودشان شبکه داخلی دارند ولی شما اصرار دارید که تولید داخلی فلان و فلان ...

کلا منش فکری شما اینه که از هر لحاظ کشور رو وابسته کنیم بعد که خارجی ها تحریممون کردند فریاد واتحریما سر بدیم .

اقای روحانی اگر فضای باز مجازی دوس داره به وزیر علوم و ارتباطات و ... بگه که یک شبکه داخلی بهتر از تلگرام و سروش تولید کنند. ایران پر از نخبه است.
حتما میخواهید بگید نمیشه ونهادهای انتصابی نمیذارند؟
امان از فریب...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۶
عزیزم ، بحث اعتماده، طرف اعتماد نمیکنه ی پتو بده به ی ارگان تا به زلزله زده ها برسه، ترجیح میده شخصا ببره به منطقه زلزله زده، وای به حال مسائل خصوصیش
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
49
5
اینترنتی که به تلگرام اختصاص دادن رو به داخلیها ارائه بدن. خواهیم دید که
از اونا کم ندارند.
این همه متخصص داریم مطمئن باشین اگه حمایت بشوند تلگرام به حاشیه خواهد رفت.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
2
27
مهم نیست تا ماه دیگه که تکنولوژی بلک چین بیاد صبر می کنیم
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
2
21
تلگرام کارش درسته؛ اپراتور داخلی نمیتونه اینهمه محتوای ییهویی رُ مدیریت پهنای باند کُنه. کم کم درست میشه
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۶
2
0
همیشه غریبه ها محرم و خودیها نامحرم هستند...
خنده داره
تلگرام اسرائیلی امنیت داره و بهش اعتماد داریم ولی سروش داخلی نا امنه و بهش اعتماد نداریم
وبگردی