۰۴ دی ۱۴۰۴
به روز شده در: ۰۴ دی ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۹۳۸۶۹
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۳ - ۲۳-۰۷-۱۳۹۸
کد ۶۹۳۸۶۹
انتشار: ۱۸:۳۳ - ۲۳-۰۷-۱۳۹۸

رای شورای رقابت به نفع چیلیوری علیه اسنپ فود

مدیرعامل چیلیوری یکی از سایت های فروش اینترنتی غذا، امروز در نشستی با حضور خبرنگاران جزئیات حکم صادره علیه اسنپ فود توسط شورای رقابت را تشریح کرد.

به گزارش عصرخبر، به گفته صادقیان، مدیرعامل چیلیوری، اسنپ فود طی قرارداد خود برای همکاری با رستوران‌ها آنها را ملزم به همکاری انحصاری با اسنپ فود و مانع از همکاری این رستوران‌ها با سایر پلتفرم‎های سفارش آنلاین غذا می‌شد و آنها را تهدید به حذف از سیستم در صورت عدم تبعیت از این بند قرارداد و یا کاهش سفارش مشتریان با استفاده از شیوه‌هایی نظیر محدود کردن دسترسی مشتریان به نام آنها در برنامه و یا روش‌های دیگر می‌کرد.

رای شورای رقابت به نفع چیلیوری علیه اسنپ فود


با شکایت چیلیوری شورای رقابت اسنپ فود را محکوم کرده و طبق حکم صادره ادعای حقوقی اسنپ فود علیه رستوران ها منتفی شده است.

به گفته مدیرعامل چیلیوری، شورای رقابت اعلام کرده که با توجه به محرز بودن الزام رستوران‌های طرف قرارداد اسنپ فود در کار با این شرکت و سهم بالای ۸۰ درصدی شرکت اسنپ فود در بازار عرضه اینترنتی غذا و پلتفرم‌های مرتبط با آن که سایر فعالان این حوزه را در معرض حذف از بازار قرار می‌دهد، شکایت چیلیوری از اسنپ فود را با توجه به مصداق سه قسمت از قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در این خصوص وارد دانسته است، که شامل موارد زیر است:

    قسمت ۲ بند الف «وادار کردن اشخاص دیگر به استنکاف از معامله و یا محدود کردن معاملات آنها با رقیب»
    قسمت ۴ بند ط «ایجاد مانع به‌منظور مشکل کردن ورود رقبای جدید یا حذف بنگاه ها یا شرکت های رقیب در یک فعالیت خاص»
    قسمت ۳ «معامله با طرف مقابل با این شرط که طرف مذکور از انجام معامله با رقیب امتناع ورزد»

شورای رقابت همچنین شکایت چیلیوری از اسنپ فود را در خصوص دو قسمت از قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی وارد ندانسته و آن را از حیث انطباق با این مستند قانونی (مطرح شده از سوی شاکی) مردود دانسته که شامل موارد زیر است:

    بند ۷ ماده ۴۴ «محدود کردن دسترسی اشخاص خارج از قرارداد، توافق یا تفاهم به بازار»
    قسمت ۲ بند ط ماده ۴۵ قانون، «تحمیل شرایط قراردادی غیرمنصفانه»
    قسمت ۲ بند د ماده ۴۵ قانون «ارائه هدیه، جایزه، تخفیف یا امثال آن که موجب وارد شدن لطمه جدی به دیگران شود»

شورای رقابت در نهایت با توجه به شکایت چیلیوری (شرکت آسان رسانان غذای نوین ایرانیان) با اکثریت آرا به استناد بندهای ۳ و ۴ ماده ۶۱ قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، شرکت اسنپ فود (شرکت مدرن سامانه غذا رسان اطلس) را ملزم به توقف رویه ضد رقابتی و اطلاع‌رسانی عمومی در جهت شفافیت بیشتر بازار کرده و همچنین این شرکت را به استناد بند ۱۲ماده ۶۱ قانون مذکور، به دلیل نقض ممنوعیت‌ موضوع ‌قسمت ۲ بند الف ماده ۴۵ قانون، به پرداخت یک میلیارد ریال جریمه نقدی محکوم کرده است.

رای شورای رقابت به نفع چیلیوری علیه اسنپ فود


علیرضا صادقیان در نهایت با نمایش رای شورای رقابت اعلام کد، تمامی قراردادهایی که اسنپ‌فود با رستوران‌ها بسته، بندهای مربوط به قرارداد انحصاری دیگر موضوعیت ندارد و اسنپ‌فود نمی‌تواند به رستوران‌ها فشار بیاورد و رستوران‌ها مختارند با هر پلتفرمی که دوست دارند کار کنند.

ارسال به دوستان
امروز با مولوی: زمانه روشن و تاریک و گرم و سرد شود امکان دارد روزی دریای خزر خشک شود؟ محمدعلی کشاورز و فردین در پشت‌صحنه فیلم «برزخی‌ها»؛ سال ۵۹ (عکس) داستان عجیب گریگوری پرلمان؛ مردی که سخت‌ترین معمای ریاضی قرن را حل کرد و ناپدید شد ۵۰ سال پیش؛ عکس‌های دیدنی اردوگاه گدایان تهران را ببینید! تأیید استفاده از رنگ طبیعی قرمز حاصل از پوست برخی حشرات در محصولات غذایی «عارف لرستانی» در 27 سالگی و در اولین برنامه تلویزیونی اش؛ سال 77(عکس) خوابیدن ساعت‌های اتمی؛ زمان رسمی آمریکا هفته گذشته چند میکروثانیه عقب ماند در زمستان خطر کم آبی بدن بیشتر از آن چیزی است که فکر می‌کنید ۱۰ زبان‌ پرگویش‌ جهان؛ انگلیسی و چینی در صدر(+اینفوگرافیک) ۵ غذای برتر حاوی ویتامین D  داود رشیدی در حال شوخی کردن با مسعود بهنود؛ سال ۵۰ (عکس) تاثیر مصرف کره بر فشار خون؛ پزشکان چه می‌گویند؟ ساغر عزیزی: به خاطر عذاب وجدان، دستم را روی اجاق گاز می سوزاندم بزرگ‌ترین سازنده پهپاد جهان از آمریکا اخراج شد