۰۹ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۲۲۸۹۷
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۱ - ۲۳-۰۱-۱۳۹۹
کد ۷۲۲۸۹۷
انتشار: ۱۳:۰۱ - ۲۳-۰۱-۱۳۹۹
از آن جایی که کلاس C در ایران طرف داران بسیاری دارد، در این مقاله قصد داریم سراغ یکی از نسخه های نادر و کمیاب آن برویم و به بررسی ویژگی های آن بپردازیم

«مرسدس بنز کلاس C» را می توان یکی از محبوب ترین و پرفروش ترین مدل های این برند دانست که به واسطه قیمت مناسب و قابلیت های بالایی که دارد، در بسیاری از کشورها با استقبال قابل توجهی از سوی مصرف کنندگان همراه شده است.

در ایران نیز این خودرو به عنوان یکی از وارداتی های لوکس چندین سال متمادی سهم قابل توجهی از بازار سدان های متوسط شهری لوکس را از آن خود کرده است. از همین رو می توان گفت تقریباً تمامی نسل های آن از ابتدا تاکنون توانسته به بازار راه پیدا کنند.

 به گزارش عصر ایران به نقل از اسب بخار کلاس C به دلیل این که با سه فرم بدنه سدان، استیشن واگن و کوپه/کابریولت به بازار جهانی عرضه می شود، قشر وسیع تری از خریداران را به خود اختصاص داده است. به همین خاطر با هر سلیقه و بودجه ای می توان مالک یک مرسدس بنز کلاس C بود و از کیفیت و توانایی های آن لذت برد.

تست و بررسی مرسدس بنز C300 کابریولت در ایران (+تصاویر و جزئیات)

البته این موضوع در ایران صدق نمی کند و شما نمی توانید با هر سلیقه و بودجه ای مالک یک دستگاه از آن باشید، زیرا در ایران شیوه قیمت گذاری خودروها کاملاً متفاوت از بازارهای جهانی است و جدا از مالیات و عوارض گمرکی، نظر و عقیده دلال ها حرف اول را در تعیین قیمت یک محصول می زند.

از آن جایی که کلاس C در ایران طرف داران بسیاری دارد، در این مقاله قصد داریم سراغ یکی از نسخنسخه های نادر و کمیاب آن برویم و به بررسی ویژگی های آن بپردازیم. چندی پیش یک دستگاه مرسدس بنز C300 کابریولت به صورت گذرموقت از یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس ره سپار ایران شده بود و مدتی را میهمان شهرهای کشور بود. ما نیز از این فرصت استفاده کرده و گزارشی از تست فنی این خودرو تهیه کرده ایم.

تاریخچه

کمپانی مرسدس آلمان در سال ۱۹۹۳ اقدام به معرفی نسل اول کلاس C، به عنوان جایگزین مدل ۱۹۰، کرد. این خودرو، که با کد اتاق W202 شناخته می شد، تا سال ۲۰۰۰ روی خط تولید «دایملر» قرار داشت. پس از آن در سال ۲۰۰۰ نسل دوم این خودرو، با کد اتاق W203، معرفی شد و تولید آن تا سال ۲۰۰۷ ادامه یافت.

تست و بررسی مرسدس بنز C300 کابریولت در ایران (+تصاویر و جزئیات)

نسل سوم کلاس C نیز از سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۴ توانست آمار فروش قابل توجهی از خود به جا بگذارد و به عنوان یکی از موفق ترین محصولات این شرکت شناخته شود. در نهایت نیز نسل چهارم این خودرو با کد اتاق W205 از سال ۲۰۱۴ تاکنون روی خط تولید کمپانی مرسدس بنز قرار دارد.

تست و بررسی مرسدس بنز C300 کابریولت در ایران (+تصاویر و جزئیات)

خودروی مورد نظر در این مقاله نیز از نسل چهارم کلاس C بوده که از نوع کابریولت یا سقف متحرک است. لازم به ذکر است که این نسخه هرگز به صورت رسمی نتوانست برای دریافت پلاک ملی به بازار ایران وارد شود. اما تعدادی از آن راهی مناطق آزاد کشور شد و با اخذ پلاک منطقه آزاد، به صورت دائمی مشغول به تردد هستند.

نکته جالب توجه دیگر، مدل C300 است که تعداد انگشت شماری از آن در کشور وجود دارد. در واقع اکثر نمونه های واردشده به کشور از نوع C200 یا C180 هستند. همچنین تعداد بسیار محدودی C63 و C43نیز در مناطق آزاد کشور موجود هستند.

ظاهری اغواگر و جذاب

حفظ اصالت در طراحی محصولات مرسدس بنز یکی از اصلی ترین ارکانی است که می توان به وضوح در تمامی مدل های آن یافت. همچنین یکی دیگر از مواردی که طی سالیان گذشته بارها از سوی این خودروساز آلمانی مشاهده شده است، شباهت و وجوه اشتراک فراوان میان تمامی کلاس هاست.

این موضوع از اوایل سال ۲۰۱۴ به اوج خود رسید، زمانی که دایملر از زبان طراحی جدید خود در محصولات تازه اش استفاده کرد. این زبان طراحی نخستین بار در کلاس S W222 تجلی یافت و رفته رفته در سایر مدل ها نظیر کلاس E و C نیز به کار گرفته شد. به همین خاطر نسل چهارم کلاس C در بسیاری از کشورها به S کوچک مشهور شده است.

این شباهت علاوه بر نسخه سدان، در نسخه های کوپه و کانورتیبل نیز کاملاً مشهود و بارز است. تا جایی که در نگاه نخست تشخیص میان کلاس های مختلف آن کمی دشوار است.

تست و بررسی مرسدس بنز C300 کابریولت در ایران (+تصاویر و جزئیات)

طراحی ظاهری نسخه کابریولت در نمای جلو تفاوت چندانی با نسخه سدان ندارد، اما در این خودرو شاهد استفاده از جلوپنجره پانامریکانا هستیم که ظاهری اسپرت و خشن تر به آن داده است. از آن جایی که این خودرو از نوع AMG Line است، با ویژگی هایی نظیر سپرهای جلو و عقب AMG، زیرسپر جلوی کرومی، چراغ های LED Intelligent، رکاب های جانبی و لبه های آلومینیومی پنجره ها عرضه شده است که تمامی این موارد باعث می شود ظاهری به مراتب جذاب تر از نسخه پایه داشته باشد.

از ویژگی های این بخش می توان به گرافیک داخلی چراغ ها اشاره کرد که با دقت و ظرافت تمام همچون الماسی تراش خورده موجب انعکاس نور می شوند. همچنین پروژکتورهای روی سپر جلو نیز در این مدل حذف شده و درون مجموعه چراغ های جلو قرار گرفته است.

تست و بررسی مرسدس بنز C300 کابریولت در ایران (+تصاویر و جزئیات)

در نمای کناری نیز با طرحی سیال و روان روبه رو هستیم که با استفاده از خطوط حجم دهنده بسیار، تصویری دلنشین از یک خودروی اسپرت در ذهن تداعی می کند. ترکیب زیبای رنگ بدنه و سقف پارچه ای این خودرو در بخش داخلی بیش از هر زمان دیگری نمود پیدا می کند. نوار کرومی نقش بسته در قسمت زیرینِ درِ خودرو بار دیگر لوکس بودن این کلاس C کابریولت را به بینندگان گوش زد می کند. همچنین رینگ های ۱۸ اینچی AMG در این بخش ظاهری بسیار جذاب به C300 کابریولت بخشیده است.

در نمای عقب نیز شاهد استفاده از المان های گیرا و جذاب نظیر دیفیوزر اسپرت، خروجی های اگزوز و دریچه های خروجی هوا در دو طرف سپر هستیم که در مجموع باعث شده ظاهری مهیج ایجاد شود.

مهم ترین تفاوتی که در نسخه های مختلف کلاس C وجود دارد، چراغ های عقب است که در نسخه های کوپه و کابریولت به صورت کشیده و افقی درآمده است. اما این موضوع همچنان در کلاس های مختلف S، E و C بسیار شبیه بوده و تنها در برخی از جزییات با یکدیگر تفاوت دارد.

در مجموع می توان گفت که مرسدس بنز C کابریولت یکی از زیباترین محصولاتی است که در این سگمنت طی سال های گذشته به بازار جهانی راه پیدا کرده است.

کابین لوکس و در عین حال اسپرت

یکی از جذاب ترین بخش های این خودرو فضای درون کابین آن است، زیرا ترکیب رنگ بندی تودوزی و داشبورد، جلوه ای خاص و بی نظیر به آن داده است. تصور کنید هنگامی که سقف پارچه ای آبی رنگ باز می شود، با فضایی مملو از چرم طبیعی مرغوب با رنگ سفید روبه رو خواهید شد که به خوبی نمایانگر ذات لوکس محصولات مرسدس بنز است.

تست و بررسی مرسدس بنز C300 کابریولت در ایران (+تصاویر و جزئیات)

همچنین تریم داخلی مشکی رنگ که در قسمت میانی داشبورد روی کنسول مرکزی به صورت مشکی پیانویی درآمده است، تضاد چشم نوازی ایجاد کرده است. از سویی پنل رودری ها نیز ترکیبی از چرم و آلومینیوم است که به منظور اسپرت تر نشان دادن فضای کابین تعبیه شده است. لازم به ذکر است که تودوزی و تریم داخلی این خودرو با چندین طرح متنوع از چوب، فیبرکربن، آلومینیوم و… ارائه می شود که مشتریان می توانند براساس سلیقه خود طرح مورد نظر را انتخاب کنند.

تست و بررسی مرسدس بنز C300 کابریولت در ایران (+تصاویر و جزئیات)
کلیت فضای داخلی نسخه کابریولت نیز تفاوتی با نسخه سدان ندارد، اما در قسمت عقب، به دلیل فرم خاص بدنه، شاهد استفاده از صندلی های مخصوصی هستیم که تنها برای دو نفر طراحی شده اند. البته نمی توان انتظار داشت که در این قسمت فضای کافی برای دو سرنشین بزرگ سال وجود داشته باشد، با این حال به دلیل این که سقف خودرو قابلیت باز و بسته شدن دارد، کاربری قسمت عقب آن برای بزرگ سالان بیش از نسخه کوپه ارزیابی می شود.

در طراحی داشبورد و تریم داخلی این خودرو، اصالت را می توان به خوبی مشاهده کرد، همچنین پیروی کردن از زبان طراحی جدید مرسدس باعث شده المان های مشترک میان این مدل و سایر مدل های مرسدس به چشم بخورد.

به عنوان مثال دریچه های ورودی هوا به کابین به صورت سه تایی در قسمت بالای کنسول میانی تعبیه شده اند و یا نمایشگر ۸٫۴ اینچی تمام لمسی که به صورت جداگانه از ادوات روی داشبورد نصب شده است

تست و بررسی مرسدس بنز C300 کابریولت در ایران (+تصاویر و جزئیات)

همچنین دکمه های سیستم صوتی و تهویه برآمده هستند و کاملاً مشابه کلاس S طراحی شده اند و با حرکت بالا و پایین شان نظر شما را به خود جلب می کنند. اما نکته جالب توجه در این خودرو، حذف برخی امکانات و آپشن هاست که در سفارش گذاری اولیه مورد توجه قرار نگرفته اند. به عنوان مثال ساعت آنالوگ مرسدس بنز، که در پکیج اکسکلوسیو روی قسمت میانی کنسول مرکزی خودنمایی می کند، در خودروی موردنظر ما حذف شده است که این مورد باعث شده فضای خالی در این قسمت چندان خوشایند به نظر نرسد.

اما وجود پکیج اسپرت AMG باعث شده این خودرو از فرمان D-Cut و روپدالی های آلومینیومی بهره مند شود. از سویی سیستم صوتی حرفه ای برمستر با ۹ بلندگو و ساب ووفر داخلی یکی از آپشن های جذابی است که باعث می شود فضای کابین این خودرو به سالن اپرایی درحال حرکت تبدیل شود و لذت راندن دوچندان شود.


امکانات رفاهی و آپشن ها

همان طور که گفته شد خودروی موردنظر از نوع فول آپشن نبوده و تنها از امکانات پایه و استاندارد برخوردار است. به همین منظور می توان از امکانات موجود در آن به ۱۰ کیسه هوا، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه، دریچه های ورودی هوای مجزا برای سرنشینان عقب، کروزکنترل هوشمند، سیستم ورود و استارت بدون کلید، گرم کن و سردکن صندلی های جلو، تنظیم برقی صندلی ها به همراه حافظه داخلی، چراغ های LED با قابلیت گردش در پیچ ها، رادار نقطه کور، رادار بین خطوط، سیستم فرمان بر صوتی با قابلیت نمایش سیستم ناوبری، مدیریت پیمایش و مصرف سوخت، و هدآپ دیسپلی اشاره کرد.

تست و بررسی مرسدس بنز C300 کابریولت در ایران (+تصاویر و جزئیات)

همچنین سیستم AIRSCARF در این خودرو باعث می شود در هوای سرد نیز هنگام باز بودن سقف، سیستم تهویه نصب شده روی پشت سری صندلی های جلو، گردن و سر سرنشینان را گرم نگه دارد.

یکی دیگر از ویژگی های جالب توجه سیستم تهویه این خودرو، بسته شدن اتوماتیک دریچه ورودی هوا به کابین هنگام وارد شدن به تونل، جهت جلوگیری از ورود گازهای سمی به کابین، است که به محض خارج شدن از تونل مجدد دریچه ها به حالت عادی خود باز می گردند.

تست و بررسی مرسدس بنز C300 کابریولت در ایران (+تصاویر و جزئیات)

کلاس C W205 به سامانه کنترل هوشیاری راننده نیز مجهز شده بوده که توسط دو دوربین نصب شده در قسمت بالای شیشه جلو، که یکی از آن ها خستگی راننده را تشخیص می دهد و دیگری کنترل عملکرد چراغ ها را برعهده دارد، عمل می کند.

همچنین سیستم ترمز اضطراری BA، سیستم کنترل پایداری DSC و سیستم ضدلغزش ASR به همراه کاپوت فعال در تصادف، ایمنی این محصول را افزایش می دهد.


ویژگی های فنی

کلاس C نیز مانند دیگر محصولات مرسدس دارای انواع مختلفی از پیشرانه هاست که می توان گفت تقریباً تمامی سلیقه ها را در بر می گیرد. اما متأسفانه در سال های گذشته به دلیل وجود محدودیت های بسیار در بازار ایران، شاهد ورود و عرضه نسخه های ۱۸۰ یا ۲۰۰ بوده ایم. در سال های اخیر نیز که آخرین نسل از کلاس C توانست به صورت محدود وارد بازار شود، تنها با موتور ۲ لیتری توانست به رقابت با سایر رقبا بپردازد.

خودروی مورد نظر در این مقاله نیز از نوع C300 کابریولت بوده که از نظر پیشرانه تفاوت چندانی با C200 ندارد و موتور به کار رفته در آن از نظر ساختاری شباهت زیادی با یکدیگر دارند، اما توان خروجی و پرفورمنس در C300 بیش تر است و در رده ای بالاتر از نمونه های واردشده به کشور قرار می گیرد.

این خودرو دارای پیشرانه ۴ سیلندر ۱۹۹۱ سی سی مجهز به توربوشارژر است که قادر به تولید نیرویی معادل ۲۴۱ اسب بخار و ۳۷۰ نیوتن متر گشتاور است.

تست و بررسی مرسدس بنز C300 کابریولت در ایران (+تصاویر و جزئیات)

این نیرو از طریق جعبه دنده ۷ دنده اتوماتیک به چرخ های عقب منتقل می شود. گفتنی است این نسخه قابلیت سفارش گذاری با سامانه چهار چرخ محرک را نیز داراست که البته خودروی موردنظر فاقد این ویژگی است. C300 کابریولت جدید، با وزنی نزدیک به ۱۴۰۰ کیلوگرم، دارای سیکل مصرف سوخت ترکیبی ۷.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است.


تجربه رانندگی

نشستن پشت فرمان یک محصول جدید و مدرن آن قدر جذاب و مهیج است که می تواند تا ساعت ها و شاید روزها موجب شادابی و سرزندگی شود. حال تصور کنید این محصول حاصل سال ها مهندسی دقیق و بی نقص مرسدس باشد. C300 کابریولت خودرویی است که می تواند در نقش خودرویی اسپرت ظاهر شود و خواسته های شما را تا حد ممکن پاسخ دهد.

از سویی می توانید با آن حس دلنشین از راندن یک خودروی لوکس را تجربه کنید و این دقیقاً همان چیزی است که مهندسان مرسدس بنز سال ها کوشیده اند تا به آن دست پیدا کنند.

با روشن کردن موتور صدایی جذاب از موتور و خروجی های اگزوز به گوش می رسد که نوید تجربه ای لذت بخش را به راننده و سرنشین می دهد. البته خوب می دانیم که این صدا حاصل کیت اگزوز فابریکی است که برای این خودرو درنظر گرفته شده است.
نسل جدید کلاس C، مانند برادر بزرگ ترش، تغییرات بنیادی را درون کابین به خود دیده است. از همین رو شاهد حذف اهرم تعویض دنده از روی کنسول میانی و انتقال آن به پشت فرمان هستیم.

با قرار دادن آن روی حالت D شروع به حرکت می کنیم. باید به جرئت گفت که شتاب اولیه این خودرو با توجه به پیشرانه ۲ لیتری دور از انتظار بوده و ناگهان با احساس فرورفتگی درون صندلی مواجه خواهید شد. علت آن هم دستیابی به حداکثر میزان گشتاور تولیدی در دورهای پایین موتور است.
گفتنی است با توجه به وجود ده ها سامانه ایمنی پیشرفته و سیستم ترمز قدرتمند، تصادف با این خودروی دوست داشتنی سخت تر از قبل شده است.

تعویض دنده در این خودرو به لطف جعبه دنده ۷G TRONIC، که نسبت به قبل دچار تغییراتی شده است، عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان می دهد. برنامه های رانندگی در پنج حالت، کامفورت، اکو، اسپرت، اسپرت پلاس و ایندی ویژوال تنظیم می شوند و در هریک از این حالت ها واکنش پدال گاز، حساسیت فرمان و عملکرد سیستم فنربندی تغییر می کند.

سواری کلاس C جدید با بهره گیری از سیستم فنربندی ایرماتیک نرم تر از قبل شده اما همچنان به خاطر ذات اسپرت نسبت به سدان های لوکس تر مرسدس بنز سفت تر است. سواری نرم، بی صدا و آرام کلاس C همان چیزی است که در حالت رانندگی نرمال از یک مرسدس بنز انتظار دارید، اما روی دیگر این مدل با حالت اسپرت پلاس نمایان می شود، درست جایی که سدان کوچک مرسدس حداکثر توانایی های فنی خود را به رخ رقبا می کشد. C300 ذاتاً خودرویی اسپرت بوده که با بهره گیری از سیستم تعلیق سفت و اسپرت، سواری خشک و نسبتاً کوبنده ای را ارائه می کند.

به همین منظور باید گفت که نباید از این خودرو انتظار سواری نرمی همچون نسخه سدان را داشته باشید. اما همین سیستم تعلیق اسپرت در کنار ارتفاع کم خودرو نسبت به سطح زمین باعث می شود هندلینگ خودرو به طرز چشمگیری ارتقا پیدا کند و با چسبندگی قابل توجهی مانع از برهم خوردن تعادل خودرو شود.

بیشتر بخوانید:

شاسی بلند فوق لوکس مرسدس بنز معرفی شد/ خودرویی که کابین آن با بخش فرست کلاس هواپیما مقایسه می شود! (+فیلم و تصاویر)

 

ارزانترین شاسی بلند مرسدس بنز با مدل 2020 معرفی شد (+تصاویر)

ارسال به دوستان
وبگردی