فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۷۷۷۹۴
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ - ۱۶-۰۱-۱۴۰۰
کد ۷۷۷۷۹۴
انتشار: ۱۰:۴۰ - ۱۶-۰۱-۱۴۰۰

کشف ۱۳ ژن که در بروز آلزایمر نقش دارند

کشف ۱۳ ژن که در بروز آلزایمر نقش دارندمحققان آمریکایی موفق به شناسایی ۱۳ ژن جدید شدند که در بروز آلزایمر یا بیماری فراموشی نقش دارند.

به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی مدیکال ‌اکسپرس، گروهی از محققان آمریکایی در اولین مطالعه برای استفاده از «توالی‌یابی کل ژنوم» در زمینه کشف انواع نادر ژنومی مرتبط با آلزایمر، موفق به شناسایی ۱۳ واریان یا جهش شدند. این پژوهش در یک یافته جدید دیگر، پیوندهای ژنتیکی جدید را میان آلزایمر و عملکرد سیناپس‌ ها ثابت می‌ کند.

این محققان در تلاش برای یافتن انواع نادر ژن‌های مرتبط با آلزایمر، ارزیابی ‌های توالی‌ یابی کل ژنوم را روی ژنوم ۲ هزار و ۲۴۷ نفر از ۶۰۵ خانواده انجام دادند که چندین عضو آنها به آلزایمر مبتلا شده بودند.

آنها پایگاه داده توالی‌ یابی کل ژنوم مربوط به هزار و ۶۶۹ نفر دیگر را نیز بررسی کردند. محققان ۱۳ نوع ژنتیکی نادر مرتبط با آلزایمر را شناسایی کردند که پیش از این ناشناخته بودند. این انواع ژن، با عملکرد سیناپس‌ ها، رشد نورون‌ ها و انعطاف‌پذیری عصبی در ارتباط بودند.

«رودولف تانزی» که ریاست این گروه از محققان را بر عهده داشت، گفت: ما باور داریم که با این پژوهش، الگویی جدید برای فراتر رفتن از مطالعه هم‌خوانی سراسر ژنوم و ارتباط بیماری با انواع رایج ژنوم ایجاد کرده‌ایم.

بیماری آلزایمر یا بیماری فراموشی که به اختصار آلزایمر خوانده می ‌شود با تضعیف تدریجی ناخودآگاه در استخراج اطلاعات و افکار همراه است و یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که بتدریج توانایی‌ های ذهنی بیمار تحلیل می ‌رود. بارزترین نوع انواع مختلف زوال عقل اختلال حافظه‌ است. اختلال حافظه معمولاً بتدریج ایجاد شده و پیشرفت می‌کند. 

این پژوهش، در مجله Alzheimer's & Dementia به چاپ رسید.

ارسال به دوستان
توقف تبادل آتش و درگیری در تنگه هرمز سال سیاه دمپختکی در تهران کرملین با آتش‌بس سه روزه ترامپ موافقت کرد چرا نمی توان مگس را غافلگیر کرد؟ / وقتی قطر چشم به 30 سانتیمتر می رسد/ چشمی که از مغز بزرگ تر است! (+اینفوگرافیک) باد سنگین در تهران درخت ها را شکست/ هشدار پلیس: در محل‌های ناامن توقف نکنید تنگه هرمز در میدان جنگ شناختی سفیر ایران تکذیب کرد: رد هرگونه دخالتی در حمله به نفتکش چینی «ملاقاتی غیرمنتظره» با نوید محمدزاده حمله به ۲ ملی‌پوش بوکس جوانان/ علت درگیری: توهین به پیراهن تیم ملی از طرف 4 جوان مهاجم/ بازداشت دو نفر، ضارب متواری است سه نشانه که می‌گوید جنگ طولانی می شود هشدار ایران به کشتی‌ها: از ناوهای جنگی آمریکا فاصله بگیرید حمله F-18 آمریکا به دو‌ نفتکش ایرانی/ سنتکام: دودکش شان را زدیم (+فیلم و عکس) درگیری‌ها در تنگه هرمز ادامه دارد وزارت خارجه: پاسخ ایران به آمریکا در دست بررسی است جزئیات حمله دیشب آمریکا به لنج غیر نظامی : ۴ مفقود، ۱۰ مصدوم و یک شهید