۰۲ اسفند ۱۴۰۴
به روز شده در: ۰۲ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۰:۴۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۰۸۴۵۷
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۳ - ۲۶-۰۷-۱۴۰۰
کد ۸۰۸۴۵۷
انتشار: ۰۸:۳۳ - ۲۶-۰۷-۱۴۰۰

میراث فرهنگی خراسان رضوی: خرید و فروش آثار ملی مانعی ندارد

میراث فرهنگی خراسان رضوی: خرید و فروش آثار ملی مانعی ندارد
ثبت اثر تاریخی به این معنی نیست که حقوق مالکانه افراد نادیده گرفته شود بلکه تمام حقوق مالکانه محفوظ است و قابلیت خرید و فروش این اثر که دارای مالک خصوصی است، وجود دارد.

سرپرست معاونت میراث‌فرهنگی اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان رضوی با اشاره به حقوق مالکانه صاحبان آثار تاریخی گفت: مانعی جهت خرید و فروش آثار ملی وجود ندارد؛ در حالی که تخریب و آسیب‌ رساندن به آثار تاریخی با اقدامات قاطع قانونی مواجه خواهد شد.

احسان زهره‌وندی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص خانه «سالاری» و ثبت ملی این اثر تاریخی اظهار کرد: خانه سالاری در سال ۱۳۸۴ به شماره ۱۲۰۶۹ در فهرست آثار ملی ثبت شد و حکم ثبت این اثر به تمام مراجع ذی‌ربط ابلاغ شده است. ثبت اثر تاریخی به این معنی نیست که حقوق مالکانه افراد نادیده گرفته شود بلکه تمام حقوق مالکانه محفوظ است و قابلیت خرید و فروش این اثر که دارای مالک خصوصی است، وجود دارد.

وی ادامه داد: بنا بر مواد ۵۵۸ و ۵۵۹ قانون مجازات اسلامی تعزیرات حکومتی هرگونه اقدامی که منجر به تخریب و یا آسیب رساندن به اثر شود، مجازات قانونی به دنبال خواهد داشت. بر اساس این مواد ممکن است از یک تا ۱۰ سال حبس به عنوان مجازات برای افراد در نظر گرفته شود. همچنین فردی که اثر تاریخی را تخریب می‌کند، باید دقیقا مانند اثر را بازسازی کند.

سرپرست معاونت میراث ‌فرهنگی اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بر این اساس در راستای خرید و فروش ملک مانعی وجود ندارد اما با افرادی که اقدام به تخریب و یا آسیب رساندن به اثر تاریخی می‌شوند، برخورد حقوقی قاطع صورت خواهد گرفت. در واقع این تخریب برای افراد نتیجه‌ای نخواهد داشت؛ البته در کنار موارد گفته شده اقدامات پیشگیرانه نیز انجام خواهد شد.

زهره‌وندی تصریح کرد: تاکنون اخباری مبنی بر تخریب خانه سالاری دریافت نکرده‌ایم. تمام آثار تاریخی بافت پیرامون حرم و بافت تاریخی مشهد ثبت شده‌اند و ثبت آن‌ به شهرداری‌ها و استانداری‌ها نیز ابلاغ شده است؛ بنابراین چنانچه استعلام دریافت پروانه و ساخت ساختمان در این محل صورت گیرد، با مخالفت مواجه خواهد شد و به این ترتیب نتیجه‌بخش نخواهد بود.

وی عنوان کرد: ممکن است مالک قصد فروش ملک و یا تغییر فعالیت و کاربری‌ و فعالیت در زمینه‌های مختلف پذیرایی، اقامتی، فرهنگی و... داشته باشد که انجام چنین اقداماتی نه ‌تنها مشکلی ندارد بلکه از آن استقبال نیز می‌شود تا خانه‌ها احیا شده و فعالیت داشته باشد. حتی مجوزهای لازم برای چنین فعالیت‌هایی نیز صادر می‌شود.

ارسال به دوستان
رویارویی جنگنده‌های آمریکا و چین در آسمان کره جنوبی بهزاد نبوی: نظر امام بعد از آزادسازی خرمشهر توقف جنگ بود/ فرماندهان و هاشمی رفسنجانی فشار آوردند که جنگ ادامه یابد رویا میرعلمی: حیثیتم بر باد رفت روسیه: آلمان و اتریش هنوز بابت جنایات نازی‌ها «توبه» نکرده‌اند معاون رییس جمهور: مدارس سنگی حذف می شوند عراقچی: تهران در مسیر گفت‌وگو با واشنگتن برای رسیدن به توافق عادلانه جدی است این قاتل ملیکا است (+عکس) / درخواست پلیس از قربانیان احتمالی رهگیری جنگنده روسیه توسط آمریکا در سواحل آلاسکا ترامپ: ایران باید مذاکره کند بازگشت سردار آزمون با پاس گل؛ قدرت‌نمایی حریف تراکتور  سفیر آمریکا: واشنگتن در خواسته خود از ایران مبنی بر «غنی‌سازی صفر» بسیار صریح و شفاف بوده ساپینتو رسما از استقلال اخراج شد تنش آمریکا با ایران از ارزش پول اسرائیل کاست وزیر خارجه انگلیس: آمریکا به جای اقدام نظامی با ایران مذاکره کند حملات گسترده رژیم صهیونیستی به شرق لبنان
نظرسنجی
به نظر شما هدف آمریکا از مذاکرات اخیر با ایران چیست؟