۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۴
فیلم بیشتر »»
کد ۲۰۴۵۷۴

تشخيص ابتلا به آلزايمر با قطره چشمي

يك پژوهشگر از تشخيص ابتلا به آلزايمر با آزمايش چشمي براي اولين بار در ايران خبر داد و پيشگيري از رشد بيماري و هزينه پايين جهت انجام كار را از مهمترين مزاياي اين روش دانست.
يك پژوهشگر از تشخيص ابتلا به آلزايمر با آزمايش چشمي براي اولين بار در ايران خبر داد و پيشگيري از رشد بيماري و هزينه پايين جهت انجام كار را از مهمترين مزاياي اين روش دانست.

به گزارش تابناک، دكتر زهرا كياني، عضو تيم اجرايي طرح مطالعاتي آزمايش چشمي براي تعيين مبتلايان به آلزايمر در ايران اظهار كرد: اين طرح با كمترين هزينه يعني استفاده از يك «وب كم»، نرم‌افزار تحليل داده‌ها و قطره چشمي طراحي و اجرا شد.

وي افزود: در اين آزمايش ابتدا قطره چشمي رقيق شده را به داخل چشم فرد مورد نظر ريخته و سپس با دوربين معمولي، فيلم و عكسبرداري انجام شد و نتيجه با استفاده از يك نرم‌افزار تحليل شد.

اين متخصص فارماكولوژي ادامه داد: در اين آزمايش با گشاد شدن بيش از حد مردمك چشم متوجه ابتلا به آلزايمر مي‌شويم. همچنين افراد مشكوك به اين بيماري يا ساير انواع فراموشي و دمانس نيز با استفاده از اين روش تشخيص داده مي‌شوند.

وي خاطرنشان كرد: اين مطالعه در سه دسته مبتلايان به آلزايمر، افراد سالم جوان و افراد مسن سالم در تعداد محدود انجام شد، به اين صورت كه پس از استعمال قطره چشمي براي افراد جوان و مسن سالم هيچ تغييري مشاهده نشد، اما در نمونه‌هاي بيمار گشاد شدن بيش از حد مردمك چشم ديده شد.

كياني با بيان اين‌كه اين قطره چشمي براي معاينات معمولي چشم استفاده مي‌شود، گفت: در اين مطالعه قطره مورد نظر هزار برابر رقيق شد و در تمام نمونه‌ها اين تست با كيفيت معني‌دار تاييد شد.

عضو تيم اجرايي اين طرح مطالعاتي تصريح كرد: در صورت مثبت بودن تست آلزايمر با قطره چشمي مي‌توان از مداخلات باليني، روش‌هاي روانشناختي و روانشناسي، ورزش‌هاي فكري، تجويز داروهاي آنتي اكسيدان، انجام ورزش‌هاي جسمي و اصلاح سبك زندگي براي كندشدن روند بيماري و يا كنترل آن استفاده كرد.

كياني خاطرنشان كرد: با استفاده از اين روش مي‌توان پيش از تظاهرات باليني آلزايمر، آن را تشخيص داد و اگر بيماري شروع شده بود، با تجويز دارو از شدت آن پيشگيري كرد.

عضو تيم اجرايي اين طرح مطالعاتي ادامه داد: اين طرح از سال 85 و با همكاري انجمن آلزايمر و بدون نياز به امكانات خاص و تجهيزات ويژه به مدت شش ماه انجام شد.

وي هزينه پايين، نياز نداشتن به تجهيزات پيشرفته و سادگي روش انجام را از مهمترين ويژگي‌هاي اين طرح دانست و گفت: با وجود برخورداري از تمام اين مزايا، بسياري از متخصصان از اين روش اطلاع كافي ندارند و بحث و نظرهاي زيادي در اين رابطه وجود دارد كه بايد در روند مطالعات شناخته شود.

كياني افزود: نتايج اين تحقيقات در مجله مطالعات باليني اصفهان كه در ISI نمايه مي‌شود، به چاپ رسيده و در سمينار كشورهاي آسيا و آمريكاي لاتين ارائه شده است.

وي ادامه داد: ايده اصلي اين طرح مربوط به دكتر محموديان است كه با همكاري دكتر ابراهيمي و من، امور آماري و فعاليت‌هاي اجرايي پروژه‌ها از بيماريابي تا تحليل داده‌ها انجام شد.
ارسال به دوستان
وبگردی