۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۳:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۷۷۵۱۵
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۸ - ۳۰-۱۰-۱۳۹۳
کد ۳۷۷۵۱۵
انتشار: ۱۰:۵۸ - ۳۰-۱۰-۱۳۹۳

فضاپیمای ناسا به بزرگترین سیارک منظومه نزدیک می شود

دان،‌ فضاپیمای آژانس فضایی آمریکا ناسا، درحال نزدیک شدن به سرس بزرگترین جرم در کمربند سیارک های منظومه شمسی در فاصله میان مریخ و مشتری است.
 
به گزارش بی بی سی، تصاویر تازه ای که این فضاپیما از سرس گرفته روز دوشنبه منتشر شد. این عکس ها کمک خواهد کرد تا فضاپیما در مسیر درست برای استقرار در مدار این سیاره کوتوله در روز ششم مارچ قرار گیرد.
 
تیم آلمانی مسئول دوربین کاوشگر دان، فیلم کوتاهی از این سیارک که قطرش ۹۵۰ کیلومتر است تهیه کرده است.
 
تا پایان ماه عکس های این کاوشگر بهتر از عکس هایی خواهد بود که تلسکوپ فضایی هابل قبلا از سرس گرفته.
 
دان (بامداد) در حال حاضر کمتر از ۴۰۰ هزار کیلومتر از مقصد فاصله دارد. سرس اولین سیاره کوتوله است که از نزدیک بررسی خواهد شد. بعد از آن در ماه ژوئیه فضاپیمای نیو هورایزن (افق تازه) ناسا به پلوتون که یک سیاره کوتوله است خواهد رسید.
 
سیاره های کوتوله طبقه خاصی از اجرام در منظومه شمسی هستند. سیارات خاکی مثل زمین که به خورشید نزدیک هستند یک طبقه و غول های گازی مثل مشتری طبقه دیگر را تشکیل می دهند.
 
دان پس از دیدار از سیارک دیگری به نام وستا با سرس ملاقات می کند.
 
سرس احتمالا قوه جاذبه محسوسی دارد. دانشمندان فکر می کنند هر دو این اجرام بذرهایی در منظومه شمسی بودند که هرگز تبدیل به سیاره نشدند.
 
به عقیده آنها وستا خیلی از همان فرآیندهایی را طی کره که باعث دگرگونی زمین در دوران اولیه اش شد، مثلا فرآیندی که باعث تشکیل یک هسته آهنی شد. در مقابل سرس احتمالا حتی به آن مرحله هم نرسید و خیلی زود در فرآیند تحول - در جهت تبدیل به یک سیاره - بازماند.
 
دانشمندان بر این تصورند که این سیارک متشکل از یک هسته سنگی است که پوسته ای یخی دور آن را پوشانده و در نهایت عایقی از جنس سنگ و صخره لایه بیرونی را تشکیل می دهد.
 
یکی از سوالات مهمی که امید می رود این ماموریت به آن پاسخ دهد این است که آیا اقیانوسی از آب در اعماق این سیارک هست یا نه. دانشمندان تصور می کنند که چنین است.
 
دان قرار است برای ۱۶ ماه سرس را مطالعه کند. اگر همه چیز به خوبی پیش رود دان از فاصله ۴۰۰ کیلومتری سطح این جرم را نظاره خواهد کرد.
برچسب ها: فضاپیما ، ناسا ، سیارک
ارسال به دوستان
برای تقویت حافظه چی بخوریم؟ رضا نصری: احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو از طرف دادگاه کیفری بین المللی / برای مبارزه با اسرائیل هم که شده از جنجال‌آفرینی بپرهیزید! خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا (+عکس) گنج داریوش سوم هخامنشی؛ گنجینه ای عظیم که هنوز پیدا نشده است نگاهی به شادترین کشورهای جهان از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴ (+ اینفوگرافی) هوش اجتماعی مدیران چیست؟! لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته خودروهای مشهور با فروش غافلگیرکننده، از بیتل تا ماتیز و پژو 206 (+عکس) رگبار شدید باران از فردا شروع می شود اطلاعیه مرزبانی درباره مشکل پیش آمده برای ۶ مرزبان در مرز افغانستان کاخ سفید: هنوز در خصوص دیدار بایدن و اردوغان برنامه‌ریزی نشده است انگلیس درصدد راه اندازی گنبد آهنین روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می کنیم تسلیت سید محمد خاتمی به سید حسین خمینی در پی درگذشت همسر شهید آیت‌الله سیدمصطفی خمینی دیدار مردم جنوب غرب تهران با رییسی (عکس)
وبگردی