۰۲ خرداد ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۶۰۹۹۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۲ - ۲۲-۰۱-۱۳۹۵
کد ۴۶۰۹۹۷
انتشار: ۱۱:۴۲ - ۲۲-۰۱-۱۳۹۵

کشف سیاهچاله‌ای 17 میلیارد برابر خورشید

ابرسیاهچاله‌های غول‌پیکر معمولا در مرکز کهکشان‌ها یافت می‌شوند. بیشتر کهکشان‌ها دارای سیاهچاله هستند.

ستاره‌شناسان یک سیاهچاله عظیم با وزن 17 میلیارد جرم خورشید را در نقطه غیرمنتظره‌ای از فضا شناسایی کرده‌اند که دومین سیاهچاله بزرگ کشف شده در جهان است.

کشف سیاهچاله‌ای 17 میلیارد برابر خورشید

رکورد بزرگترین سیاهچاله جهان به جرمی تعلق دارد که دارای وزنی برابر با 21 میلیارد خورشید است.

ابرسیاهچاله‌های غول‌پیکر معمولا در مرکز کهکشان‌ها یافت می‌شوند. بیشتر کهکشان‌ها دارای سیاهچاله هستند؛ برای مثال کهکشان راه‌شیری از سیاهچاله‌ای دارای جرم چهار میلیون خورشید برخوردار است. علاوه بر آن، این سیاهچاله‌های غول‌ پیکر در کهکشان‌هایی واقع شده‌اند که بخشی از یک خوشه بزرگتر کهکشانی هستند. محاصره شدن در چنین جرمی یک پیش‌نیاز برای شکل‌گیری ابرسیاهچاله‌های غول‌ پیکر است. بزرگترین سیاهچاله شناخته شده تاکنون در منطق بسیار متراکمی از فضا موسوم به خوشه کما واقع شده که در آن بیش از 1000 کهکشان شناسایی شده‌اند.

ابرسیاهچاله‌ها همچنین از همتایان براق در اطرافشان برخوردارند که آن‌ها نیز با جرم فراوان اطرافشان بزرگتر شده‌اند.

این در حالیست که سیاهچاله تازه کشف شده در منطقه نسبتا دورافتاده فضای کهکشان بیضوی خود موسوم به NGC 1600 قرار دارد. این کهکشان در صورت فلکی نهر در فاصله 200 میلیون سال نوری از زمین واقع شده است. کهکشان مذکور از اندازه چندان بزرگی برخوردار نبوده و اگرچه به عنوان بخشی از یک گروه بزرگتر کهکشان‌ها در نظر گرفته می شود اما همه همتایانش در مقایسه با آن درخشانتر هستند. از این رو NGC 1600 یک کهکشان کوچک و جدا شده است که چند همراه کم‌ نور دارد.

یک روش دیگر نیز وجود دارد که سیاهچاله‌های غول‌پیکر طی آن می‌توانند شکل بگیرند. به جای بزرگتر شدن در طی زمان از طریق تغذیه با جرم کهکشان و خوشه‌های کهکشانی میزبانشان، آن‌ها می‌توانند در زمان ادغام دو کهکشان با یکدیگر یا ادغام شدن دو چاله کوچک با یکدیگر شکل بگیرند اما این امر نیازمند آن است که آن‌ها در منطقه‌ای قرار داشته باشند که تعداد کهکشان‌ها بسیار زیاد باشد تا تصادف و ادغام بیشتری رخ بدهد.

این تحقیق با استفاده از داده‌های تلسکوپ جمینی در هاوایی به همراه تلسکوپ فضایی هابل انجام شده و یافته‌های آن در مجله نیچر منتشر شده است.

منبع: ایسنا

برچسب ها: سیاهچاله ، کهکشان
ارسال به دوستان
فرهاد مجیدی با انتشار پستی، یاد و خاطره ناصر حجازی را گرامی داشت (عکس) ادای احترام بازیکنان پرسپولیس به شهدای خدمت (+عکس) یکی از خاص ترین آثار مهندسی نظامی جهان در نمایی متفاوت! (عکس) چین محدودیت‌ هایی علیه ۱۲ شرکت نظامی آمریکا اعمال کرد پرسپولیس به دنبال تسویه حساب با خاطره تلخ اهواز در مصاف با استقلال خوزستان وحدت هنانوف با پرسپولیس وداع می‌کند؛ در جستجوی فرصتی برای بازی ثابت برگزاری اختتامیه ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری مقام معظم رهبری در دیدار امیر قطر: از دست دادن رئیس جمهور جامع‌الاطراف سخت است اما حرکت کشور هیچ تغییر نمی‌کند حضور لاوروف در سفارت ایران در مسکو پیکر آیت‌الله شهید آل هاشم به تبریز رسید؛ تشییع پنج‌شنبه از میدان شهدا آمار گردشگران جهان در سال 2024 اعلام شد آذربایجان شرقی فردا پنجشنبه تعطیل است درگذشت ریچارد فورونجی بازیگر «سرپیکو» / مافیایی که در هالیوود فرود آمد آرسن ونگر با قانون جدید آفساید به دنبال انقلابی در فوتبال بکام: باورم نمی‌شود مسی دلارهای نفتی عربستان را رد کرد و به ما پیوست
وبگردی