۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۷۸۶۸۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۸ - ۱۸-۰۴-۱۳۹۵
کد ۴۷۸۶۸۰
انتشار: ۱۱:۴۸ - ۱۸-۰۴-۱۳۹۵

نماینده مجلس: کف هزینه هر تحقیق و تفحص در مجلس 100 میلیون تومان

هزینه تحقیق و تفحص ها در مجلس بستگی به حجم آن، رقم های متفاوتی را شامل و معمولا از 100 میلیون تومان شروع می شود و حتی ما پرونده 200 میلیونی داشتیم و چون کارشناسان از بیرون مجلس برای این مساله دعوت می شوند، بنابراین باید همه مسائل از حق الزحمه تا ایاب و ذهاب و هزینه های نوشتاری را نیز در نظر گرفت و هرچقدر زمان این تحقیق و تفحص طولانی شود هزینه نیز معمولا افزایش پیدا می کند.
 مجلس شورای اسلامی غیر از وظیفه تقنین وظیفه ذاتی نظارت نیز دارد و برای انجام هر چه بهتر این مهم ازابزار های مختلفی بهره می گیرد که « تحقیق و تفحص» یکی از مهمترین و اصلی ترین این ابزار است و نمایندگان همواره در طی 10 دوره مجلس بنابر وظیفه خود که همان صیانت از حقوق مردم است به مراتب در موارد مختلف از این ابزار استفاده کرده اند.

به گزارش اعتماد آنلاین، تحقیق و تفحص می تواند از تکرار و یا گسترش تخلفات و برخی اهمال کاری ها در دستگاه های دولتی در ابعاد مختلف فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و دیپلماسی جلوگیری و سد محکمی در برار تکرار آنها باشد.

برابر اصل 76 قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی حق تحقیق و تفحص در تمام امور کشور را دارد.

مجلس جدید، تحقیق تفحص جدید

با تغییر هر مجلس برخی از تحقیق و تفحص ها ابتر و یا بی نتیجه می ماند. رییس کمیسیون اصل 90 مجلس نهم به اعتمادآنلاین در این زمینه می گوید: چنانچه در مجلس قبلی تحقیق و تفحصی به نتیجه نرسیده و گزارش آن تهیه نشده باشد و یا کمیته ای که برای انجام آن تشکیل شده بود در مجلس جدید تغییر کرده باشد، باید مراحل آن ازابتدا آغازشود.

در مجلس نهم، تحقیق و تفحص از عملکرد فدراسیون فوتبال، تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان در کمیسیون آموزش مجلس، تحقیق و تفحص از استانداری‌های تهران، فارس و آذربایجان غربی، تحقیق و تفحص از سهام عدالت،تامین اجتماعی و بنیاد شهید نیز از جمله موارد پرسروصدا بود.

محمد علی پورمختار، رییس کمیسیون اصل 90 مجلس نهم و عضو کمیسیون قضایی مجلس دهم در خصوص مهمترین پرونده های تحقیق و تفحص مجلس نهم به اعتمادانلاین می گوید: علاوه بر این که هیچ پرونده ای در مجلس قبل بدون نتیجه نمانده، تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی، سه استانداری، دانشگاه آزاد و خودرو از موارد مهم بود که به سرانجام رسیده و گزارش آن تهیه و درصحن نیز قرائت شد.

سه تحقیق و تفحص در دوماهگی مجلس دهم

مجلس دهم کار خود را ازروزهای خرداد ماه آغاز کرد. هرچند ترکیب سیاسی مجلس دهم تا حدی تغییر کرد اما همچنان آرایش سیاسی بر دو جناح اصلی می چرخید و بر اساس آنچه آگاهان بر آن تاکید داشتند این بود که مجلس سیاسی بازی را به حاشیه برده و کارشناسی تر عمل خواهد کرد.

تحقیق و تفحص و نظارت دقیق بر اموریکی از راه های نظارت و کارکارشناسی بر مسائل است که توسط مجلس می تواند مفید فایده باشد.

مجلس دهم روزهای آغازین کار خود اولین تحقیق و تفحص را از روند مبارزه با قاچاق کالا کلید زد. این درخواست بررسی که توسط 5 نماینده مجلس دهم تهیه و تنظیم شده، در نشست امروز مجلس ( 25 خرداد ماه ) تقدیم هیات رئیسه شد.

دومین مورد درخواست تحقیق و تفحص از توزیع منابع درطرح تحول سلامت، توسط نادر قاضی پور، نماینده ارومیه در مجلس دهم کلید خورد.

رییس کمیسیون اصل 90 مجلس نهم در این خصوص به اعتمادانلاین می گوید: در مجلس دهم چند تحقیق و تفحص کلید خورده است که مهمترین آن تحقیق و تفحص از معاونت حقوقی ریاست جمهوری ست.

مدتی قبل حشمت الله فلاحت پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی از ارائه طرح تحقیق و تفحص از مرکز خدمات حقوقی بین المللی ریاست جمهوری با امضای 15 نماینده به هیات رئیسه مجلس خبر داده بود.

پورمختار که اکنون عضو کمیسیون قضایی مجلس دهم است در خصوص این تحقیق و تفحص نیزافزود: یک تحقیق و تفحص دیگر هم در خصوص فیش های نجومی در مجلس مطرح شده که به صورت کلی این مساله را مورد نظر دارد اما وزارت اقتصاد محور اصلی این تحقیق و تفحص است، بانک ها و شرکت های دولتی نیز در مرحله بعدی قرار دارند.این تحقیق و تفحص به زودی در این ماه کار خود را شروع می کند.

پیگیری پرونده های تحقیق و تفحص تا مرحله صدور رای

پورمختار در ادامه در خصوص پیگیری مجلس تا مرحله صدور رای دادگاه نیز گفت: بعد از پایان تحقیق و تفحص نماینده ای برای پیگیری در مهارت نظارت به شعبه دادگاه رسیدگی کننده فرستاده می شود تا از تحقیق و تفحص دفاع ویااگر خلا،کمبود و یا بررسی مجدد لازم باشد را انجام دهد که البته این فرد نماینده مجلس نیست و پیگیری های لازم را نیز همین فرد تا مرحله صدور حکم انجام می دهد.

کف هزینه هر تحقیق از 100 میلیون

عضو کمیسیون قضایی مجلس دهم همچنین در خصوص میانگین هر تحقیق و تفحص در مجلس نیز اظهار داشت: هزینه تحقیق و تفحص ها در مجلس بستگی به حجم آن، رقم های متفاوتی را شامل و معمولا از 100 میلیون تومان شروع می شود و حتی ما پرونده 200 میلیونی داشتیم و چون کارشناسان از بیرون مجلس برای این مساله دعوت می شوند، بنابراین باید همه مسائل از حق الزحمه تا ایاب و ذهاب و هزینه های نوشتاری را نیز در نظر گرفت و هرچقدر زمان این تحقیق و تفحص طولانی شود هزینه نیز معمولا افزایش پیدا می کند.

گم شدن پرونده ها در کمیسیون اصل 90 امکان پذیر نیست

رییس کمیسیون اصل 90 مجلس نهم در ادامه این گفت و گو با در خصوص ادعای نوروزی در خصوص 17 پرونده گمشده نیز واکنش نشان داد و گفت:‌ این مطلب را از اساس تکذیب می کنم چرا که اصولا مساله گم شدن پرونده ها در کمیسیون اصل 90 امکان پذیر نیست.

نماینده کبودرآهنگ همچنین تاکید کرد: قرار بود، آقای نوروزی در خصوص این ادعای خود اطلاعات و مدارک ارائه دهد که هنوز نداده است و فقط از سوی وی یک عدد عنوان شده و اینکه چرا چنین مساله ای را مطرح کرده هنوز در ابهام است.
برچسب ها: تحقیق و تفحص ، مجلس ، اصل 90
ارسال به دوستان
وبگردی