۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۳۶۱۰۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۰۸-۰۲-۱۳۹۶
کد ۵۳۶۱۰۵
انتشار: ۱۱:۳۰ - ۰۸-۰۲-۱۳۹۶

نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض: اختلاف اعضا درباره ایران

بحرین و عربستان انتظار داشتند دیگر اعضای شورای همکاری از رویکردهای خصمانه آنها علیه ایران تبعیت کنند در حالی که دیگر کشورهای عربی عضو شورای همکاری در حال بهبود روابط خود با ایران هستند.
وزرای خارجه، کشور و دفاع 6 کشور عربی عضو شورای همکاری خلیج فارس روز پنج شنبه در شهر ریاض عربستان گردهم آمدند.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس در این نشست راهکارهای همکاری این کشورها در مسایل امنیتی و نیز مقابله با چالش های مشترک از جمله نحوه مقابله با اقدامات و سیاست های جمهوری اسلامی ایران در منطقه بررسی شد و به رغم اینکه موضوع نحوه مقابله  مشترک با اقدامات ایران یکی از دستورکارهای نشست بود، بدون رسیدن به یک نتیجه مشخص در این باره به کار خود پایان داد.

در بیانیه پایانی این نشست بر ضرورت همکاری کشورهای عضو در حوزه هایی همچون مبارزه مشترک با تروریسم و تقویت ائتلاف مبارزه با تروریسم تحت رهبری عربستان تاکید شد.

همچنین طبق روال همیشگی وزرای عضو شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه پایانی خود با تکرار ادعاهای همیشگی درباره دخالت (ایران) در امور داخلی خود بر ضرورت عدم مداخلات خارجی در امور داخلی کشورهای عربی و نیز بر مقابله با تلاش های برای تضعیف امنیت ملی و ایجاد اختلافات فرقه ای تاکید کرده اند.

در این نشست وزرای کشورهای عضو درباره ایران اختلاف نظر داشتند. وزیر کشور بحرین  در اظهارات خود با ادعای حمایت ایران از گروه های تروریستی در بحرین  مدعی شد: کشورش همچنان با تهدیهای تروریستی ناشی از ایران  دست و پنجه نرم می کند.

" محمد بن نایف بن عبدالعزیز" ولیعهد و وزیر کشور عربستان نیز که ریاست این نشست را بر عهده داشت در سخنان خود مدعی شد: کشورهای عضو شورای همکاری همچنان با چالش های خطرناک ناشی از ایران و عراق مواجه اند.

نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض: اختلاف اعضا درباره ایران

به جز عربستان سعودی و بحرین که موضع خصمانه ای نسبت به ایران دارند دیگر وزرای کشورهای عربی عضو شورای همکاری در نشست ریاض موضع سفت و سختی علیه ایران در پیش نگرفتند.
برخی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در حال نزدیکی روابط خود با ایران بوده و در ماه های گذشته سفرهای دیپلماتیک و تلاش هایی را به منظور بهبود رابطه با ایران آغاز کرده اند.

کشورهای عمان، کویت و قطر را می توان در این دسته جای داد. در ماه مارس گذشته محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران از دوحه قطر دیدار کرده و با مقامات بلندپایه این کشور دیدار و رایزنی کرده است.

همچنین در سال میلادی جدید حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران با سفر به عمان و کویت با رهبران این دو کشور عربی دیدار کرده و بر ضرورت روابط دوجانبه دوستانه و حسن همجواری و همکاری تاکید کرده است.

نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض: اختلاف اعضا درباره ایران
ارسال به دوستان
جانورانی که باور نمی‌کنید «شیر» داشته باشند ضد درد: 13 ضد درد گیاهی، خواص، عوارض و کاربردهای آن‌ها سعید محمد: هزینه قالیباف برای نظام زیاد است / ائتلاف او با اصلاح‌طلبان خودکشی سیاسی است آیا زینک می‌تواند سرماخوردگی را کوتاه‌تر کند؟ چرا خودروهای مدرن گیربکس‌هایی با تعداد دنده‌های زیاد دارند؟ آنچه باید بسازیم و آنچه باید تعطیل کنیم زنگ خطر جدید کووید: سویه‌های FLiRT با جهش‌های نگران‌کننده در حال گسترش هستند سیتی با هالند دوباره صدرنشین شد؛ تاتنهام مغلوب غول نروژی انقلابی در جیب شما: مواد جدید راه را برای گوشی‌های هوشمند به کوچکی کارت اعتباری هموار می‌کنند سخنگوی ارتش اسرائیل: گروگان های ما در رفح هستند آمریکا تهدید کرد در صورت اجرای قانون "عوامل بیگانه"، روابط خود با گرجستان را بازنگری می‌کند فریبا: 3 بازی آخر استقلال سخت‌تر از تمام بازی‌های گذشته عینک واقعیت افزوده گوگل لو رفت: دستیار هوش مصنوعی روی عینکتان گوگل با هوش مصنوعی جمینای لایو، مکالمه با هوش مصنوعی را طبیعی‌تر و راحت‌تر می‌کند برادر عضو شورای شهر باغستان شهریار و کارمند شهرداری به اتهام رشوه بازداشت شدند
وبگردی
نظرسنجی
از بین دو گزینه نهایی برای ریاست مجلس آینده، کدام یک را ترجیح می دهید؟