۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۴۷۴۴۴
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۱ - ۲۹-۰۶-۱۳۹۹
کد ۷۴۷۴۴۴
انتشار: ۱۰:۴۱ - ۲۹-۰۶-۱۳۹۹

تنگی نفس پاییزی اهوازی‌ها در همه‌گیری کرونا

تنگی نفس پاییزی اهوازی‌ها در همه‌گیری کروناسرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه گیاه کنوکارپوس، یکی از عوامل اصلی مشکلات تنفسی در نخستین بارش‌های پاییزی است، گفت: امسال با توجه به احتمال همزمانی شیوع مجدد کرونا و باران‌های پاییزی که موجب ایجاد مشکلات تنفسی برای مردم می‌شود، هرس این درختان از اهمیت بیشتری برخوردار است.

دکتر فرهاد ابول‌نژادیان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از سال‌های گذشته و همزمان با شروع باران‌های پاییزی، مشکلات فراوانی در زمینه بیماری‌های تنفسی برای هم‌استانی‌ها ایجاد می‌شود.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه باید در این خصوص بر اساس شواهد علمی صحبت شود، گفت:‌ این عارضه، پدیده‌ای است با اصطلاح علمی "Thunder Storm Asthma" که در آن آسم به دنبال بارندگی بروز می‌یابد و یک پدیده شناخته‌شده در سطح جهان است. مطالعات جهانی نشان داده آسم به دنبال بارندگی ناشی از آلرژی، به عوامل بیولوژیک (یعنی گیاهان، اسپور گیاهان یا قارچ‌ها) وابسته است و این همان پدیده‌ای است که در نخستین باران‌های پاییزی در برخی نقاط استان خوزستان رخ می‌دهد.

این فوق تخصص آسم و آلرژی ادامه داد: ‌پولن گیاه، ذره درشتی به اندازه حدود ۱۵ تا ۱۷ میکرون است و معمولا قادر به ورود به ریه نیست و بیشتر در بینی رسوب می‌کند؛ به همین علت است که اغلب آلرژی‌های فصلی، آلرژی بینی هستند. وقتی بارندگی رخ می‌دهد کپسول اطراف این ذره، آب را جذب می‌کند و در نهایت منفجر می‌شود و مواد درون پولن به ذرات کوچک‌تر در حدود ۲ میکرون یا کمتر از آن تبدیل می‌شوند که به راحتی می‌توانند وارد ریه شوند و در نتیجه آن فرد مستعد، دچار تنگی نفس می‌شود.

ابول‌نژادیان افزود: گیاه کنوکارپوس، یکی از عوامل اصلی مشکلات تنفسی در نخستین بارش‌های پاییزی است؛ از این رو در جلسات شورای سلامت استان خوزستان مصوب شد که پیش از شروع باران‌های پاییزی، تمامی درختان کنوکارپوس مستعد گرده‌افشانی، هرس شوند که طبق گزارش‌های میدانی، این امر از سوی شهرداری اهواز در حال انجام است. البته در این پروسه باید به حفظ فضای سبز شهر نیز توجه شود؛ این درختان قطع نخواهند شد و صرفا برای جلوگیری از گرده‌افشانی، هرس می‌شوند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: ارگان‌هایی که دارای محوطه‌های وسیع با پوشش گیاهی کنوکارپوس هستند نیز باید نسبت به هرس این درختان در محدوده خود اقدامات لازم به عمل آورند.

این فوق تخصص آسم و آلرژی تصریح کرد: امسال با توجه به احتمال همزمانی شیوع مجدد کرونا و باران‌های پاییزی که موجب ایجاد مشکلات تنفسی برای مردم می‌شود، هرس این درختان از اهمیت بیشتری برخوردار است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: با توجه به وضعیت هشدار خوزستان در موضوع کرونا، از مردم درخواست می‌شود در هنگام خروج از منزل ضمن استفاده از ماسک، تمامی پروتکل‌های بهداشتی را مورد توجه قرار دهند و از حضور در تجمعات بپرهیزند.

برچسب ها: اهواز ، کرونا
ارسال به دوستان
لکه های سفید روی ناخن ها چه معنایی دارند؟ سلاح‌ های جدید کلاشینکف، آسمان را تسخیر می‌کنند (+عکس) پاپیروس دو هزار ساله‌ای که احتمالا راز «آرامگاه افلاطون» را فاش می‌کند (+عکس) چرا فلسفه کانت در میانه جنگ‌های امروزین هنوز کار می‌کند؟ پرفروش ترین داروها در سال ۱۴۰۲ در ایران ( +اینفوگرافی) برای تقویت حافظه چی بخوریم؟ رضا نصری: احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو از طرف دادگاه کیفری بین المللی / برای مبارزه با اسرائیل هم که شده از جنجال‌آفرینی بپرهیزید! خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا (+عکس) گنج داریوش سوم هخامنشی؛ گنجینه ای عظیم که هنوز پیدا نشده است نگاهی به شادترین کشورهای جهان از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴ (+ اینفوگرافی) هوش اجتماعی مدیران چیست؟! لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته خودروهای مشهور با فروش غافلگیرکننده، از بیتل تا ماتیز و پژو 206 (+عکس) رگبار شدید باران از فردا شروع می شود اطلاعیه مرزبانی درباره مشکل پیش آمده برای ۶ مرزبان در مرز افغانستان
وبگردی