۰۶ اسفند ۱۴۰۴
به روز شده در: ۰۶ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۴:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۹۲۳۷۰
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۵ - ۱۵-۰۴-۱۴۰۰
کد ۷۹۲۳۷۰
انتشار: ۰۹:۰۵ - ۱۵-۰۴-۱۴۰۰

ایران در حال «نشست» است/فرونشست زمین در ۲۹ استان

ایران در حال «نشست» است/فرونشست زمین در ۲۹ استان
برای جلوگیری از روند افزایشی نرخ فرونشست نیاز به قدرتی فراتر از قدرت‌های اجرایی است و در صورتی که جلوی این روند گرفته نشود، شاهد تخریب بزرگ زیست محیطی خواهیم بود.

رییس سازمان نقشه برداری کشور اعلام کرد: از ۳۱ استان کشور ۲۹ استان در خطر پدیده فرونشست زمین قرار دارند و لازم است مسوولان تصمیمات قاطع در این زمینه بگیرند، چرا که ایران در حال نشست است.

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه نرخ فرونشست زمین در کشور روز به روز در حال تشدید شدن است، افزود: این در حالی است که در این زمینه فرهنگ سازی نشده است و عملکرد دستگاه‌های مرتبط با این حوزه رضایت بخش نیست؛ چرا که این دستگاه‌ها در راستای کاهش نرخ فرونشست تصمیمات قاطع و محکم اتخاذ نکرده‌اند.

وی با تاکید بر ضرورت بازنگری در بهره برداری از چاه‌ها، برداشت آب از سفره‌های زیر زمینی و مدیریت منابع آب، اظهار کرد: بر اساس بررسی‌های میدانی ما در حال حاضر از ۳۱ استان کشور، ۲۹ استان در خطر پدیده فرونشست قرار دارند.

جعفرزاده با تاکید بر اینکه زمین ایران در حال نشست است، خاطر نشان کرد: برای جلوگیری از روند افزایشی نرخ فرونشست نیاز به قدرتی فراتر از قدرت‌های اجرایی است و در صورتی که جلوی این روند گرفته نشود، شاهد تخریب بزرگ زیست محیطی خواهیم بود.

رییس سازمان نقشه برداری کشور به اقدامات این سازمان برای پایش این پدیده اشاره کرد و یادآور شد: تاکنون ۱۱۰ نقطه و ۴۴ منطفه در کشور مورد بررسی و پایش این سازمان از لحاظ فرونشست قرار گرفته و کلیه اطلاعات آن و میزان نرخ فرونشست به مسوولان مربوط ارسال شده است، ولی دریغ از اینکه دستگاه‌های مرتبط برنامه‌های خود را در کاهش این بحران زیست محیطی اعلام کنند.

جعفرزاده سازمان نقشه برداری کشور را یک نهاد رصد کننده توصیف کرد و ادامه داد: اطلاعات و داده‌هایی که از پایش‌های انجام شده در زمینه فرونشست اطلاع رسانی شده است، ولی توجهی به آنها نشده و این در حالی است که نرخ فرونشست در ایران روند افزایشی دارد.

جعفرزاده، با تاکید بر اینکه فرونشست یک مخاطره غیر قابل جبران است، اظهار کرد: راه برون رفت از این بحران آن است که از هم اکنون درهای چاه‌ها بسته و برداشت آب‌های زیر مینی متوقف و برنامه‌های نگهداشت ذخایر زمینی اجرایی شود.

وی با انتقاد از نحوه جمع آوری آب‌های سطحی، تاکید کرد: به بهانه جمع آوری آب‌های سطحی اقدام به آسفالت کردن زمین شده که این امر موجب کاهش نفوذپذیری زمین شده است.

وی دو عامل تغییر اقلیم و خشکسالی و دخالت بشر در محیط زیست را از مهمترین عوامل فرونشست زمین در کشور نام برد و یادآور شد: انتظار می‌رود که بشر خردمند اقداماتی در جهت کاهش فشار بر محیط زیست اجرایی کند، ولی در حال حاضر شاهدیم که دخالت‌های انسان موجب تشدید شدن بحران‌های محیط زیستی شده است.

ارسال به دوستان
۷ شگفتی جهان در سال ۲۰۲۶ (+عکس) اگر هر روز اسکوات بزنید، بدنتان دقیقاً چه تغییراتی می‌کند؟ راز فیل در ارودگاه قاجارها؛ ثبت تصویر دو حیوان در عکس تاریخی پیامدهای رشد بزرگترین نیروی زرهی جهان؛ زنگ خطر برای آمریکا خام، بو‌داده یا خیسانده؟ بهترین روش مصرف دانه‌ها برای بیشترین بهره‌مندی از خواص آن‌ها بیشترین حوادث هسته‌ای جهان براساس کشورها(اینفوگرافیک) هدف از خلقت انسان چیست؟ کنایه بهنوش بختیاری به ستاره سینما: بر عکس خودت، خانه ات چه قدر قشنگه ناصر تقوایی: مرگ پرویز فنی زاده قتل عمد بود سفارت ایران در فرانسه: مطالب روزنامه لوفیگارو داستان‌سرایی محض است رای منفی ایران به قطعنامه مجمع عمومی درباره اوکراین: این قطعنامه به صلح پایدار کمک نمی‌کند گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با وزیر خارجه گامبیا هوش مصنوعی چگونه در یادگیری عمیق قرآن کمک می‌کند؟ صعود مقتدرانه اتلتیکومادرید به یک‌هشتم نهایی لیگ قهرمانان بیانیه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره ناآرامی دانشگاه ها
پرطرفدارترین