۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۱۳۱۵۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۴ - ۲۶-۰۸-۱۴۰۰
کد ۸۱۳۱۵۱
انتشار: ۰۹:۰۴ - ۲۶-۰۸-۱۴۰۰

عباس عبدی: مجلسیان هیچ اهمیتی به اعتماد مردم نمی‌دهند

عباس عبدی: مجلسیان هیچ اهمیتی به اعتماد مردم نمی‌دهند
این طرح در صدد حذف دولت از مدیریت اینترنت و فضای مجازی است و می‌خواهد با تأمین مالی کلان و تأسیس مدیریتی مستقل و غیر پاسخگو، دولت و نهادهای به نسبت پاسخگو را دور بزند.
عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: احتمالاً همه خوانندگان به یاد دارند که با ارجاع رسیدگی طرح صیانت به کمیسیون ویژه و خارج کردن آن از صحن علنی مجلس نگرانی از رسیدگی پنهانی و به قوال عوام یواشکی این طرح برجسته شد و این حساسیتی واقعی و منطقی بود. 
 
تجربه‌های قبلی هم نشان می‌داد که طراحان محدود کردن فضای مجازی به خوبی می‌دانند که قادر به دفاع آشکار از طرح در صحن علنی مجلس نیستند. مثل همین قانون جوانی جمعیت که هیچ کس نفهمید کجا و کِی و بر چه اساسی تصویب شد؟ حتی می‌توان مدعی شد که مصوبه مذکور خلاف قانون اساسی نیز هست و متاسفانه همه اینها به دور از اطلاع عموم مردم انجام شده است. 
 
بنابراین انتظار می‌رفت که قانون صیانت نیز دچار همین سرنوشت شود. ولی برای رفع این نگرانی، رییس مجلس وارد میدان شد، و اعلام کرد که جلسات کمیسیون ویژه طرح صیانت علنی خواهد بود و تمامی مباحث آن علنی است و اطلاع‌رسانی از مجموعه خانه ملت و رسانه‌ها منعکس خواهد شد. 
 
اکنون که این طرح در کمیسیون ویژه در حال رسیدگی و تصویب است و بدتر از همه اینکه در هر مرحله‌ای با شورای نگهبان هماهنگ می‌کنند که تأییدیه آنان را به دست آورند تا به سرعت قال قضیه کنده شود، در حالی که می‌باید متن را تصویب و منتشر کنند و شورای نگهبان نیز در موعد قانونی اظهار نظر کند. این نوع رفتار خارج از چارچوب‌های متعارف تأثیر منفی بر سرنوشت طرح خواهد گذاشت. 
 
ولی مسأله اصلی این است که هیچ بحثی در باره مواد این طرح در فضای عمومی طرح نمی‌شود، زیرا کمیسیون مربوط بسته عمل می‌کند و برخلاف وعده داده شده از سوی رییس مجلس رفتار می‌شود و این خُلف وعده به بهترین صورتی هدف و منطق اصلی طراحان این طرح را نشان می‌دهد. 
 
به نظر می‌رسد که مدیریت مجلس و نمایندگان هیچ اهمیتی برای اعتماد مردم نسبت به خود نمی‌دهند. شاید هم گمان می‌کنند که دیگر اعتمادی باقی نمانده است که بخواهند آن را حفظ کنند، ولی چنین نیست، اگر همین وعده بسیار آسان را عملی می‌کردند، حتماً قدری اعتماد ایجاد می‌شد. 
 
فارغ از این نقض عهد و تخلف آشکار دو نکته دیگر نیز در باره وضعیت کنونی فضای مجازی و طرح مثلاً صیانت وجود دارد. اول اینکه این طرح در صدد حذف دولت از مدیریت اینترنت و فضای مجازی است و می‌خواهد با تأمین مالی کلان و تأسیس مدیریتی مستقل و غیر پاسخگو، دولت و نهادهای به نسبت پاسخگو را دور بزند. 
 
نمی‌دانیم که آیا وزارت ارتباطات و آقای وزیر متوجه این وجه ماجرا شده‌اند یا خیر؟ و آیا شورای نگهبان می‌خواهد چنین مفهومی را که برخلاف قانون اساسی است تأیید کند یا خیر؟ ولی در هر حال تردیدی نیست که طرح موجود در صورت تصویب، یک قوه مستقل و غیر پاسخگوی جدیدی را در حوزه اینترنت و فضای مجازی شکل خواهد داد که از همه مشکلات قبلی بدتر خواهد بود. 
 
نکته دوم، فشار آوردن به اینترنت، فراتر از طرح موجود است. با توجه به اینکه تقاضا برای استفاده از اینترنت بسیار بالاست و همه حوزه‌های گوناگون را در برمی‌گیرد، پیش از دولت جدید وزارت ارتباطات ظرفیت خطوط را در هر ماه حدود ۷ تا ۱۰ درصد افزایش می‌داد. فراموش نکنیم که تامین تقاضای رو به رشد برای اینترنت بویژه برای ارتباطات تصویری در حوزه‌های بهداشت و آموزش و کشاورزی و حتی امور قضایی بسیار ضروری شده است و شرط لازم توسعه اقتصادی است. 
 
با افزایش ماهانه ۷ تا ۱۰ درصد ظرفیت خطوط اینترنتی، فقط می‌توان سرعت موجود را حفظ کرد، در حالی که همین سرعت اندک را هم باید افزایش داد. ظاهراً با روی کار آمدن دولت جدید این افزایش ماهانه متوقف شد و گویا در ماه اخیر اندکی گشایش حاصل شده، در نتیجه اینترنت ایران هر روز بیش از گذشته دچار ضعف و کاهش سرعت شده است. 
 
متأسفانه به نظر می‌رسد که دولت در مورد این مشکلات و طرح صیانت موضع روشن و قابل دفاعی ندارد و دیگران دارند کار خود را انجام می‌دهند و این به زیان توسعه اقتصادی کشور خواهد شد.
ارسال به دوستان
موهبت دوگانه آزاده صمدی برای ایفای 2 نقش متضاد در 2 سریال مدیر اینتر: افتخار می‌کنیم که طارمی نراتزوری را انتخاب کرد محکومیت قضایی عرضه کنندگان گوشت حرام در ایلام اتحاد با گل قایدی فینالیست آسیا را مغلوب کرد افشاریان: برای جلوگیری از حواشی از ریاست کمیته داوران استعفا دادم افشاگری درباره سریال مختارنامه ؛ مسئولان گفتند اگر می‌دانستیم اینقدر هزینه دارد این پروژه را اصلا شروع نمی‌کردیم پپ گواردیولا در تابستان 2025 از منچسترسیتی جدا می‌شود جایزه ویژه جشنواره «شش مقام» تاجیکستان برای گروه «حنانه» ایران روسیه وابسته نظامی انگلیس را اخراج کرد افشاریان و مهدی در پی رسوایی مالی مس رفسنجان از فدراسیون فوتبال رفتند! هواشناسی گلستان هشدار داد؛ سیلاب در راه است آمریکا ۵ فرد و نهاد روسی را به دلیل همکاری نظامی با کره شمالی تحریم کرد حزب‌الله برای اولین بار از پهپاد مسلح به موشک «اس ۵» علیه اسرائیل استفاده کرد رقص داور هلندی با تیم قهرمان پس از بازی جنجالی؛ محرومیت مادام‌العمر! بیرانوند: من در جام جهانی ۲۰۳۰ هم غایب نیستم چه برسد به فیفادی پیش رو!
وبگردی