۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۲۴۲۱۲
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۴ - ۰۶-۱۱-۱۴۰۰
کد ۸۲۴۲۱۲
انتشار: ۱۱:۴۴ - ۰۶-۱۱-۱۴۰۰

محققان از راز حفظ جنین در بدن زن مومیایی ۲ هزار ساله پرده برداشتند

محققان از راز حفظ جنین در بدن زن مومیایی ۲ هزار ساله پرده برداشتند
این اولین مورد شناخته‌شده در جهان است که صنعت باستانی مومیایی توانسته از اجزای بدن یک زن باردار به خوبی محافظت کند، با این حال دلیل این امر معلوم نبود.
تیمی از پژوهشگران که سرگرم تحقیق بر روی جسد یک زن باردار مومیایی هستند می‌گویند دریافته‌اند که چگونه جنین این زن برای ۲ هزار سال دست‌نخورده در رحم او باقی مانده است.
 
به گزارش یورونیوز، این مومیایی مصری در سال ۱۸۲۶ به ورشو آورده شده بود و روی تابوت آن «یک مرد کاهن» نوشته شده بود، اما سال گذشته عکسبرداری با اشعه ایکس و آزمایش‌های کامپیوتری محققان نشان داد که متعلق به یک زن باردار هفت‌ماهه است. پژوهشگران تخمین زده بودند این زن بین ۲۰ تا ۳۰ سال سن داشته و اندازه جمجمه جنین نیز نشان داده بود هفته ۲۶ تا ۲۸ بارداری را می‌گذرانده است.
 
این اولین مورد شناخته‌شده در جهان است که صنعت باستانی مومیایی توانسته از اجزای بدن یک زن باردار به خوبی محافظت کند، با این حال دلیل این امر معلوم نبود.
 
اکنون نگاه دقیق‌تر به مومیایی نشان می‌دهد که جنین در حین زایمان نمرده بوده است. محققان دریافته‌اند که مومیایی زن با ماده «ناترون» حفظ شده است. ناترون که یک نمک قلیایی موجود در بستر دریاچه‌های خشک است و با نام بوره ارمنی نیز شناخته می‌شود، در شماری از دریاچه‌های مصر یافت می‌شود.
 
این ماده که برای مومیایی کردن جسد استفاده می‌شده است، بدن را خشک می‌کرده و با عمل به عنوان یک ضدعفونی کننده باعث جلوگیری از تجزیه شدن جسد توسط باکتری‌ها می‌شده است. استفاده از این نمک سطح pH خون را کاهش می‌دهد و همزمان با افزایش غلظت آمونیاک و اسید فرمیک، خون و مایع نگه‌دارنده جنین اسیدی‌تر شده و این امر استخوان‌ها را به اصطلاح معدنی یا سنگی‌شکل می‌کند. امری که باعث حفظ ساختار جنین شده و رحم برای دو هزار سال دست‌نخورده و بکر باقی مانده است.
 
باستان‌شناسان می‌گویند علیرغم این سنت که قبل از انجام عمل مومیایی امعاء و احشاء و اعضای داخلی بدن فرد تخلیه می‌شود، هنوز نمی‌دانند چرا مومیایی‌کنندگان جنین را از بدن زن خارج نکرده‌اند.
 
نتایج مطالعه تازه در ژورنال علم باستان‌شناسی منتشر شده است.
ارسال به دوستان
تاثیر رژیم غذایی پدربزرگ و مادربزرگ‌ها بر سلامت ما! روزنامه فرهیختگان : خودمان را با آمارهای درمان اتباع افغانستانی در ایران به‌عنوان « گردشگر سلامت » گول نزنیم/ توریسم درمانی در حال ترک ایران است؛ عراقی‌ها هم دیگر نمی‌آیند اصفهان / قتل هولناک دختر ۱۱ ساله توسط مادر چرا پرستاران ترک خدمت می کنند؟ وزارت بهداشت از مشکلات آنها خبر دارد؟ «سلاح‌های خزدار جونده» با تغییرات آب و هوایی مبارزه می‌کنند! پادشاه روغن های گیاهی را بشناسید توصیه ویژه عباس عبدی به مسئولان : حتما فیلم این مناظره درباره حجاب و ۳۰۰۰ هزار نظر پای آن را ببینید! کشف مقبره اسرارآمیز یک پادشاه! (+عکس) انسان مدرن اولیه تک‌شاخ سیبری را دیده بود (+عکس) چرا منظرۀ این سه دریاچه حیرت‌انگیز است؟ (+عکس) سفر به تهران قدیم؛ رئیس بانکی که فقط به معتاد‌ها وام می‌داد، بازداشت شد(+عکس) خنده‌دارترین لحظات «خرس‌ها» در حیات وحش (+عکس) ایلام‌گردی در یک نگاه (+عکس) اشکال خانواده و جامعه در ایران باستان چگونه بود؟ سیستم کنترل پایداری یا ESC چیست و چطور کار می‌کند؟
وبگردی