۰۱ خرداد ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۰
کد خبر ۳۷۹۶۸۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۰ - ۱۲-۱۱-۱۳۹۳
کد ۳۷۹۶۸۱
انتشار: ۰۹:۵۰ - ۱۲-۱۱-۱۳۹۳

رییس جمهور شیلی خواستار رفع ممنوعیت سقط جنین شد

میشل باشله رئیس جمهوری شیلی از ارایه طرحی برای رفع ممنوعیت سقط جنین در این کشور کاتولیک خبر داده است.
 
به گزارش بی بی سی، خانم باشله با تقدیم لایحه ای به کنگره شیلی، خواستار قانونی‌شدن سقط جنین در مواردی شده که تجاوز جنسی صورت گرفته است و یا جان مادر یا جنین در خطر قرار دارد.
 
در حال حاضر، سقط جنین در شیلی مجازاتی تا پنج سال زندان دارد.
 
به گفته خانم باشله، ممنوعیت مطلق سقط جنین هر ساله جان هزاران زن شیلیائی را به خطر می‌اندازد.
 
رئیس جمهوری شیلی برای اعلام طرح خود به شبکه تلویزیون سراسری این کشور رفت و گفت: "شواهد نشان می‌دهند که مجرمانه دانستن مطلق سقط جنین باعث توقف این عمل نشده است."
 
خانم باشله افزود: "این یک موقعیت دشوار است و ما باید به عنوان کشوری تکامل یافته به این موضوع بپردازیم."
 
بنا به گزارش ها، پیش‌نویس این طرح با مخالفت نهاد قدرتمند کلیسای کاتولیک در شیلی، محافظه‌کاران در کنگره این کشور، و حتی برخی چهره‌های دولت ائتلافی خانم باشله مواجه است.
 
خانم باشله از حزب سوسیالیست رهبری دولت ائتلافی شیلی را در دست دارد.
 
طرح پیشنهادی خانم باشله اجازه می دهد که در شرایطی معین، عمل سقط جنین تا هفته دوازدهم حاملگی صورت بگیرد.
 
در این طرح از جمله شرایط لازم برای سقط جنین، در معرض خطر بودن جان مادر، تغییر شکل یافتن جنین به طوری که امکان حیات نداشته باشد، و یا موارد تجاوز جنسی عنوان شده است.
 
همچنین برای دختران زیر ۱۴ ساله، سقط جنین تا زمان ۱۸ هفتگی حاملگی قانونی خواهد شد. خانم باشله در دفاع از طرحش گفت دختران جوان به زمان بیشتری برای تشخیص حاملگی نیاز دارند.
 
ممنوعیت مطلق سقط جنین در شیلی یکی از آخرین اقدامات ژنرال آگوستو پینوشه بود که در آخرین سال زمامداری ۱۷ ساله‌اش در سال ۱۹۸۹ انجام داد.
 
به گفته خانم باشله، "شیلی سابقه خوبی در زمینه حقوقی و سلامت شهروندان داشت اما با اقدامی یکجانبه در آخرین روزهای دیکتاتوری همه چیز دگرگون شد."
 
رئیس جمهوری شیلی گفت: " از سال ۱۹۹۱ ، دوازده طرح برای قانونی ساختن سقط جنین به مجلس نمایندگان و سنای این کشور ارایه شده است."
 
نظرسنجی ها نشان می دهند که اغلب شهروندان شیلی از طرح خانم باشله برای قانونی شدن سقط جنین حمایت می کنند. اما طرح‌های پیشین در این زمینه از سوی کنگره شیلی رد شده است.
 
اغلب کشورهای آمریکای لاتین دسترسی به سقط جنین را شدیدا محدود ساخته اند.
 
ممنوعیت مطلق سقط جنین همچنان در هفت کشور آمریکای لاتین، السالوادور، دومینیکن، نیکاراگوا، هاندوراس، هائیتی، سورینام، و شیلی برقرار است.
برچسب ها: شیلی ، ممنوعیت ، سقط جنین
ارسال به دوستان
۱۰ تا از دلخراش‌ترین سوانح و حوادث هلیکوپترها در جهان (+عکس) آندری بلووسوف؛ مبدع ماشین جنگی پوتین هوش مصنوعی؛ مانعی بر سر راه انرژی پاک؟ زیان 150 میلیون دلاری ذوب‌آهن در 3 سال؛ سیاست‌های غلط مدیران عامل سقوط ذوبی‌ها به قعر جدول صلاح با پستی در فضای مجازی به ماندنش در لیورپول چراغ سبز نشان داد آلومینیوم اراک مجوز حرفه‌ای سطح PRO ملی ایران و آسیا را کسب کرد یک رژیم غذایی که استرس را کاهش می‌دهد تصاویر کمتر دیده شده از رئیسی در کنار مقام معظم رهبری (عکس) ادعای یک رسانه عبری: گشایش قابل توجهی در روند سازش بین عربستان و اسرائیل به وجود آمده میثاقی: پرونده فساد فوتبال ابعاد تازه‌ای دارد؛ مافیایی در کار است که شایعه‌پراکنی می‌کند! آخرین عکسی که از امیر عبداللهیان پیش از پرواز ثبت شد (عکس) حضور مقامات خارجی در مراسم بزرگداشت شهیدان رئیسی و امیر عبداللهیان کدامیک از ۴ اتوبان تهران به نام رئیسی نامگذاری می‌شود؟ پیام تسلیت اروگوئه، شیلی و پرو به ملت و دولت ایران تصویری غم انگیز از پدر شهید خلبان محسن دریانوش هنگام دیدن بنر نصب شده پسرش روی دیوار منزل
وبگردی