۰۹ خرداد ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۴۲۹۰۰
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۰ - ۱۹-۱۰-۱۳۹۴
کد ۴۴۲۹۰۰
انتشار: ۰۸:۱۰ - ۱۹-۱۰-۱۳۹۴

کشف ماده تاریک در جهان پروتئین‌ها

یک گروه بین‌المللی از دانشمندان دانشگاه صنعتی مونیخ با استفاده از روش‌های زیست‌انفورماتیک، یک گام به کشف راز پروتئوم‌های تاریک (پروتئین‌هایی که در یک سلول و در یک زمان مشخص بیان می‌شوند) نزدیک شوند.

دانشمندان به تازگی توانسته‌اند پایه و اساسی برای شناخت ساختار تعداد زیادی از پروتئین‌ها، موسوم به پروتئین‌های تاریک را بیابند.

کشف ماده تاریک در جهان پروتئین‌ها

یک گروه بین‌المللی از دانشمندان دانشگاه صنعتی مونیخ با استفاده از روش‌های زیست‌انفورماتیک، یک گام به کشف راز پروتئوم‌های تاریک (پروتئین‌هایی که در یک سلول و در یک زمان مشخص بیان می‌شوند) نزدیک شوند.

عملکرد این پروتئین‌ها به طور قابل ملاحظه‌ای به وسیله ساختار سه‌بعدی آن‌ها تعیین می‌شود. با این حال پروتئین‌هایی وجود دارند که به طور کامل و یا جزیی با ساختارهای مشاهده‌شده از آزمایشات علمی قبلی تفاوت دارند. در نتیجه نمی‌توان مدلی از ساختار آن‌ها ارائه داد. محققان به این پروتئین‌ها و ساختارهای سازنده آن‌ها پروتئین‌های تاریک و یا پروتئوم تاریک می‌گویند. این نام‌گذاری مشابه نام ماده تاریک است که در فضای بیرون جو زمین یافت می‌شود.

تاکنون دانشمندان نمی‌دانستند چه تعداد از این پروتئین‌ها بخشی از پروتئوم را تشکیل می‌دهند. ولی اکنون می‌دانند که نیمی از پروتئوم‌ها تاریک هستند.

دکتر آندریا شافرهانس از دانشکده زیست‌انفورماتیک دانشگاه مونیخ به همراه تیمی از موسسه سی‌اِس‌آیرو در سیدنی و دانشگاه لیسبون خواص پروتئوم تاریک را مطالعه کردند. آن‌ها این کار را با انتخاب اطلاعات مشخصی از پایگاه‌های داده مختلف، ارتباط‌دادن آن‌ها و ارزیابی این اطلاعات انجام دادند.

بر اساس نتایج این مطالعه، نیمی از پروتئوم تمام موجودات زنده‌ای که سلول‌هایشان هسته دارند ، بخشی از پروتئوم تاریک هستند.

دانشمندان همچنین توانستند خواص پیش‌رو را درباره پروتئین‌های تاریک شناسایی کنند . بیشتر پروتئین‌های تاریک کوتاه بوده، برهم‌کنش کمی با دیگر پروتئین‌ها داشته، اغلب دفع‌شده و تعداد کمی ترکیب‌های جهش‌یافته دارند.

محققان همچنین یافتند که بعضی از فرضیات گذشته در مورد پروتئین‌های تاریک اشتباه است. برای مثال، بیشتر پروتئین‌های تاریک پروتئین‌هایی با ساختار معیوب نیستند.

همچنین بیشتر پروتئین‌های تاریک، پروتئین‌های غشایی نیستند. پروتئین‌های غشایی در جداره‌ای که اجزای سلول یا تمام سلول‌ها را از هم جدا می‌کند یافت می‌شوند. تاکنون تصور می‌شد که این دو فرض قادرند توضیح دهند که چرا تعیین ساختار پروتئین‌های تاریک مشکل است.

دانشمندان با این یافته‌ها که در مجلهNational Academy of Sciences به چاپ رسیده‌است، مبنای مهمی بنا کرده‌اند که به محققان برای بررسی بهتر مولکول‌های پروتئین ناشناخته در آینده کمک می‌کند.

دانشمندان امیدوارند که توجه بیشتری به موضوع پروتئوم تاریک صورت گیرد؛ زیرا این پروتئوم ممکن است حاوی پروتئین‌هایی باشد که نقشی اساسی در سلامت انسان ایفا می‌کنند.

منبع: ایسنا

ارسال به دوستان
درگذشت تهیه کننده فیلم «پدرخوانده» افتان و خیزان نفتی‌ها حکم خانه سینما برای مدیر خاطی نماوا ؛ تعلیق عضویت و قطع همکاری صنوف سینمایی با ایشان یک کشف تازه در ایتالیا بیمه‌شدگان تامین‌اجتماعی حتما بخوانند/ منتظر این پیامک ویژه باشید علی باقری : تبادل پیام با آمریکا قطع نشده ؛ الان هم جاری است / در رابطه با جنایت اسرائیل به رفح به چند کشور سفر خواهم کرد خواص بینظیر ژل رویال، فرمول جادویی جهان زنبوران فناوری جدیدی که بیماری را از عرق بدن تشخیص می‌دهد رئیس دفتر شهید رئیسی : کاندیداتوری مخبر در انتخابات ریاست جمهوری منع قانونی ندارد/ دولت بنای معرفی کاندیدا ندارد محمود واعظی: روحانی چند بار خواست شمخانی را از دبیری شورای امنیت ملی بردارد ولی با رهبری توافق نشد مبلغ سومین سود سهام عدالت مشخص شد حمید رسایی : انتظار دارید بروم انگشت کنم توی چشم آقای قالیباف؟! واکنش محمد مخبر به خبر کاندیداتوری اش در انتخابات ریاست جمهوری /این حرف ها چیست؟! چرا سرعت F-35 Lightning از جنگنده ۶۴ ساله F-4 Phantom کمتر است؟ (+عکس) رادان : رسیدگی به وضعیت حجاب مطالبه مردمی بود
وبگردی