۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۰۲۹۷۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۶ - ۲۳-۰۶-۱۴۰۰
کد ۸۰۲۹۷۸
انتشار: ۱۱:۰۶ - ۲۳-۰۶-۱۴۰۰

ایران تا چه اندازه امکان شناسایی و بررسی سویه های جدید کرونا را دارد؟

ایران تا چه اندازه امکان شناسایی و بررسی سویه های جدید کرونا را دارد؟
این نظام به صورت روتین و با تعداد نمونه‌های کم گزارشات ماهیانه‌ای از وضعیت واریانت‌های درگردش در کشور درباره این ویروس ارائه می دهد.

رئیس کمیته ساماندهی تحقیقات کووید-19 در خصوص امکان بررسی سویه‌های جدید کووید-19، گفت، امکان بررسی و شناسایی به هنگام سویه های جدید با این ظرفیت اندک آزمایشگاه های توالی یابی ویروسی تا حدودی وجود دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر قباد مرادی، رئیس کمیته ساماندهی تحقیقات کووید-19 گفت: نظام مراقبت ژنومیک و توالی یابی کووید-19 کشور در حال حاضر با هماهنگی بین معاونت تحقیقات و فناوری و معاونت بهداشت و حمایت مالی، توسط دو آزمایشگاه تحقیقاتی در کشور در حال انجام است.

وی گفت: ظرفیت نظام مراقبت ژنومیک در کشور بسیار اندک است، در حال حاضر این نظام واریانت‌های در گردش را گزارش می‌کند و آخرین نتایج نشان‌دهنده افزایش و غالب شدن واریانت دلتا در کشور است. این نظام می‌تواند واریانت‌های جدید را هم شناسایی کند، هر چند با ظرفیت محدود فعلی امکان شناسایی به موقع کم است.

مرادی افزود: این نظام به صورت روتین و با تعداد نمونه‌های کم گزارشات ماهیانه‌ای از وضعیت واریانت‌های درگردش در کشور درباره این ویروس ارائه می دهد.

وی با بیان اینکه از ابتدای شروع پاندمی کووید-19 در کشور برنامه های متعددی با حمایت معاونت تحقیقات و فناوری انجام شده است، گفت: فعالیت‌های کمیته ساماندهی تحقیقات کووید-19 را اکنون در پنج محور هدفمندسازی پژوهش‌های مرتبط با کووید-۱۹، گردش گسترده و سریع تازه‌ترین اطلاعات علمی کووید-۱۹ در جهان و کشور، سرعت بخشیدن به مسیر پاسخ‌دهی سوالات مهم و فوری سیاست‌گذاران سلامت، کمک به افزایش روحیه همکاری تیمی در تحقیقات مرتبط با کووید ۱۹ و برنامه ریزی و پیگیری جهت اجرای مطالعات مهم و کاربردی با بیش از 20 برنامه در سطح کشوری دسته بندی کرده‌ایم.

رئیس کمیته ساماندهی تحقیقات کووید-19، به اقدامات پژوهشی در خصوص سویه دلتا کووید-19 اشاره کرد و گفت: هر سویه جدیدی که پیدا و در کشور منتشرشود، مسئولیت‌هایی را برای بخش‌های مختلف ایجاد می‌کند. پژوهش هم از این قاعده مستثنا نیست. با ورود سویه دلتا به کشور توجه بسیاری از برنامه موجود تحقیقات و فناوری مانند پژوهش ها، مراقبت ژنومیک، رصد مجلات، انتشار گزاره برگ ها، وبینارها و غیره بر این واریانت بیشتر و متمرکزتر شد. در همین راستا سعی شد که فعالیت های این کمیته با توجه بیشتری بر این واریانت صورت گیرد.

مرادی با بیان اینکه در این میان سوالاتی برای مردم و محققان پیش آمد که این واریانت چه ویژگی هایی دارد و آیا واکسن‌های موجود بر سویه دلتا اثرگذار هست یا خیر؟! سعی کردیم که در برنامه‌هایی مانند تهیه گزاره برگ‌های سیاستی، برنامه‌های اولویت پژوهشی، و مرور مقالات و سایر برنامه‌هایمان به این موضوع بیشتر بپردازیم. یک تحقیق ملی که اثر بخشی واکسن‌ها را به صورت ازمایشگاهی بررسی می‌کند، را به صورت ویژه راه‌اندازی کردیم که اثربخشی واکسن‌ها را می‌سنجد. نظام مراقبت فعال که توسط معاونت تحقیقات و فناوری حمایت می‌شود سعی می‌کند بر اساس اطلاعات موجود پاسخ به این سئوال را فراهم ‌کند.

وی همینطور در خصوص امکان بررسی سویه‌های جدید گفت، امکان بررسی و شناسایی به هنگام سویه های جدید با این ظرفیت اندک آزمایشگاه های توالی یابی ویروسی تا حدودی وجود دارد.

بنا بر اعلام روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، به گفته مرادی، معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به دلیل اهمیت برنامه رصد واریانت‌ها آمادگی همکاری با ساختارهای مسئول در کشور و همچنین محققان را دارد. برای تقویت نظام مراقبت ژنومیک این معاونت تشکیل کمیته راهبردی مراقبت ژنومیک و توالی‌یابی کووید-19 را در برنامه دارد.

ارسال به دوستان
آبزاتس ؛ سامانه جنگ الکترونیک روسیه مبتنی بر هوش مصنوعی(+عکس) دلیل اصلی پرخاشگری در کودکان چیست؟ اعتراف یک فیلمساز: من از نزول خوارها پول می‌گرفتم تا... دانشمندان : وقوع زلزله‌ها، ناشی از حباب‌های مرموز در داخل زمین است جمهوری خواهان آمریکا : رابرت مالی اسناد محرمانه را در تلفن همراه شخصی‌اش نگهداری می‌کرد هجوم اسرائیل به رفح؛ استفاده از مهمات ممنوعه فسفر سفید آتش سوزی انبار ضایعات لاستیک مدیران خودرو در بم درگذشت بازیگر سریال «بازی تاج و تخت» وزیر ارتباطات : اینترنت به سرعت نور می‌رسد/ تک‌تک خانه‌های مردم را به فیبر نوری متصل کنیم دادستان کل کشور : دستورالعمل طرح نور به زودی ابلاغ می‌شود برای اجاره آپارتمان‌های لوکس در تهران چقدر باید پول داشت؟ قطار فحش های مسعود فراستی به ایستگاه "مست عشق" رسید/ منتقد یا لات سر کوچه سینما ؟! مدیر گروه خشکسالی و تغییر اقلیم: باید منتظر سیل ها و خشکسالی های بیشتری باشیم استفاده از کدام کنسروها ممنوع است؟ جمع‌آوری واکسن آسترازنکا از بازار/ عارضه لخته خون ثابت شد
وبگردی
نظرسنجی
دی سال گذشته، با وعده افزایش سرعت اینترنت، قیمت آن را 34 درصد افزایش دادند. منصفانه از تجربه خودتان درباره وضعیت سرعت اینترنت در این مدت بگویید.