۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۰۰۱۷۲
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۳ - ۲۴-۰۷-۱۳۹۲
کد ۳۰۰۱۷۲
انتشار: ۱۷:۴۳ - ۲۴-۰۷-۱۳۹۲

اشتون: برای اولین‌بار بر یک بیانیه توافق کردیم/ ظریف:کارشناسان تحریم به تیم ایران اضافه می‌شوند/ ادامه مذاکرات در 15 آبان

برای عنوان طرح ایران "پایان دادن به بحرانی غیر ضروری و بازکردن افق های جدید" را انتخاب کردم .
رییس هیات مذاکراتی ایران با 1+5 با بیان این که برنامه هسته‌یی ایران جای هیچ نگرانی ندارد، خاطرنشان کرد: به ادامه مذاکرات خوشبین هستیم تا بتوانیم به اهداف مشترک برسیم.

به گزارش عصر ایران ، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران پس از پایان نشست ایران و 1+5 در ژنو در کنفرانس مطبوعاتی در جمع خبرنگاران خاطرنشان کرد: مذاکرات پرثمری پشت سر گذاشتیم. امیدواریم این مذاکرات آغازی برای فاز جدید در روابط باشد تا بحران غیرضروری را خاتمه داده و افق‌های جدیدی باز کند.

وی افزود: وضعیت موجود بین‌الملل امروز برای حل و فصل موضوعات موجود راه‌حل‌های درازمدت را طلب می‌کند. ما در نیویورک و ژنو با این ذهنیت‌ها وارد مذاکره شدیم و نمایندگان 1+5 هم اراده لازم سیاسی را نشان دادند.



ظریف افزود: نیاز داریم مذاکرات عمق بیش‌تری انجام دهیم، بحث‌های خود را در سطح کارشناسان ادامه خواهیم داد و قرار است ادامه مذاکرات ششم و هفتم نوامبر (15 و 16 آبان) در ژنو دنبال شود.

وزیر امور خارجه  ایران با بیان این که نهایت احترام را به رسانه‌ها قائل هستم، اضافه کرد: در گفت‌وگوهای رسانه‌یی وارد جزییات نخواهیم شد و این کار را صرفا در اتاق مذاکرات انجام می‌دهیم اما در مقابل مطبوعات این موضوعات مطرح نخواهد شد. جزییات مهم هستند، اهمیت آن ما را موظف کرده است که با دقت تمام به آن بپردازیم.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش به زبان فارسی با تبریک عید قربان گفت: مذاکرات بین ایران و گروه 3+3 انجام شد که بسیار مفید بود. بحث‌های جدی صورت گرفت و برای حرکت به سمت جلو بر اساس چارچوبی که ایران پیشنهاد کرده بود که روی اهداف توافق کنیم. در مورد تصویر نهایی توافق داشته باشیم و گام‌هایی برداریم که این پیشنهاد مورد بحث قرار گرفت. بحث‌های مفصلی در این باره مطرح شد. قرار شد در سطح کارشناسان بحث‌ها ادامه پیدا کند و مجددا جلسه چند هفته دیگر برگزار شود. دو طرف در مذاکرات جدیت دارند. باید وارد جزییات شد.

ظریف در پاسخ به سوال خبرنگار کریستن ساینس‌مانیتور در مورد این که بعد از دو روز گفت‌وگو که گفته می‌شود مهم‌ترین دور مذاکرات ایران و 1+5 تاکنون بوده است، آقای ظریف چه چیزی به ایران خواهد برد و به چه نحوی به تهران تذکر خواهد داد که 1+5 در مذاکرات جدی بوده است؟ گفت:‌ مذاکرات نشان دهنده جدی بودن ایران و وجود زمینه‌های مشترک است. ما با همکاران خود پیگیر این موضوعات هستیم. پیگیری‌های 1+5 هم به تهران منتقل خواهد شد. ما دلیلی برای ادامه مشکلات نمی‌بینیم. موضوعات مهم‌تری داریم که باید به آن‌ها بپردازیم و اعتقاد داریم که با اراده کافی سیاسی می‌توانیم مشکلات را برطرف کنیم. البته این مشکلات در یک مقطع حل نخواهد شد.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار واحد مرکزی خبر در ژنو در مورد این که با توجه به این که این دوره از مذاکرات آزمونی برای سنجیدن جدیت دو طرف است چه گام‌های متوازنی در این مورد برداشته شده است؟ گفت: حتما توافقاتی بوده است. اگر گام‌ها متوازن نباشد اعتمادسازی رخ نخواهد داد. برخورد غرب با جمهوری اسلامی ایران و برنامه هسته‌یی‌اش به گونه‌ای بوده است که ضرورت اعتمادسازی وجود دارد. به نظر می‌رسد مبنایی برای بی‌اعتمادی به ایران در مورد برنامه هسته‌یی وجود ندارد اما لازم است که گام‌های متوازن برداشته شود تا اعتماد خدشه‌دار شده باز گردد.

ظریف ادامه داد: مذاکرات آزمون مهمی است که بتواند مسیر اعتمادسازی را برگرداند. در این دوره قدم مهمی برداشته شده است و بحث‌های جدی و جزییاتی مربوط به دیدگاه‌های هر دو طرف مطرح شده است. توازن در حرکت اول وجود داشته است. گام اولیه در مسیر دشوار برداشته شده است. امیدواریم که حرکات بعدی با جدیت، حسن نیت و گام‌های استوار برداشته شود.

وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار پرس‌تی‌وی که به بیانیه مشترک هر دو طرف و بند مربوط به پیشنهاد ایران اشاره کرد و گفت که سهم دولت آمریکا و رادیکال‌ها در این کشور در مورد مساله هسته‌یی چه بوده است؟ اظهار کرد: پیشنهادها روی میز است. بیانیه مشترکی که با 1+5 صادر شده گفته است که هر دو طرف سهم مهمی را ایفا کردند اما لازم است به آینده دید مثبت داشته باشیم و این‌قدر به عقب برنگردیم. پیشنهادهایی مطرح است و ما میل داریم که همکاری گسترده‌تری داشته باشیم. هر دوی ما یک هدف را دنبال می‌کنیم و آرزوی‌مان این است که طرف دیگر قدری بهتر واقعیت‌ها را قبول کند که بخشی از فاصله پوشیده شود.

وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: همه اتفاقات در دور اخیر مذاکرات برای 1+5 جدید بوده است و این گروه نیاز به زمان دارد تا به پیشنهادات ما به‌اصطلاح دقیق‌تر شود. 1+5 احتیاج به زمان دارد تا عکس‌العمل نشان دهد و مشکلات حل شود.

ظریف هم‌چنین تاکید کرد: ما نیاز داریم که آمریکا عملا حسن نیت خود را نشان دهد. هر دو طرف باید با حسن نیت برخورد کنیم و در یک مسیر گام برداریم. مطالبی توسط عالی‌ترین مقام‌های آمریکایی مطرح شده است و صحبت از احترام متقابل در آن‌ها وجود دارد. لازم است از دامن زدن به مشکلات دوری شود. همه باید این تست را با موفقیت پشت سر بگذارند.

رییس هیات مذاکره‌کننده ایران با 1+5 در ادامه نشست مطبوعاتی خود درباره بیانیه پایانی مذاکره ایران با 1+5 درباره برگزاری نشست‌های کارشناسی پیش از نشست آینده در ژنو و حضور کارشناسانی درباره امور تحریم و هسته‌یی در این مذاکرات، گفت: موضوعات اساسی مهمی از نظر دو طرف وجود دارد. بحث تحریم‌ها و اطمینان از صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌یی ایران، موضوعات فنی و تخصصی هستند.
پیشنهاد شد برای این که از اتلاف وقت جلوگیری کنیم این موضوعات در فاصله بین نشست ژنو و نشست سه هفته آینده بررسی شود.

سطح شرکت کنندگان در سطح قابل توجهی خواهد بود. صرفا سطح کارشناسی نیست اما افرادی از جمله اعضای کنونی تیم مذاکراتی ایران که از تخصص بالایی برخوردار هستند در این جلسات حضور خواهند داشت. شاید نیاز باشد افراد جدیدی را ما هم اضافه کنیم که در حوزه تحریم‌ها تخصص دارند.

وی افزود: خوشحالیم که در این جلسه افرادی در تیم طرف مقابل حضور داشتند که متخصص تحریم بودند اما ما هم نیاز داریم در دوره آینده افرادی که چنین تخصص‌هایی را داشته باشیم در تیم‌مان داشته باشیم.

ظریف گفت:‌ ما متخصصان امور هسته‌یی را در تیم داشتیم. شاید نیاز شود تعداد این افراد را تغییر دهیم و اضافه کنیم. به هر حال مذاکرات مهمی خواهیم داشت و برای دور بعدی نشست در ژنو آماده‌ می‌شویم.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه در پاسخ به این پرسش که در مذاکرات دور گذشته درباره سطح مذاکرات و حضور وزیران خارجه در نشست آینده در ژنو صحبتی شد؟ تصریح کرد: یک دور نشست در سطح وزیران برگزار کرده‌ایم. حاضر هستم در چنین سطحی مجددا جلسه برگزار شود. ما توافق کردیم هر موقع لازم بود در سطح وزیران نشست داشته باشیم. از مجموعه مباحث مطرح شده در دو روز گذشته راضی هستم و از همکاران تقاضا کردم که مذاکرات را در اولین فرصت که در آن آقایان عراقچی و روانچی حضور دارند دنبال کنیم.

او ادامه داد: ما تیم دائمی خواهیم داشت.

ظریف تاکید کرد: مذاکراتی بسیار جدی داشتیم. هدف‌گیری بهتر سیاسی نیاز داریم. البته اولین نشستی که در نیویورک در سطح وزیران برگزار شد اراده و حرکت مورد نیاز سیاسی را برای ما ایجاد کرد و امیدواریم در آینده هم بتوانیم در سطح وزیران نشست داشته باشیم تا توافقاتی که حاصل می‌شود را نهایی کنیم. در این دو روز توانستیم توافقاتی داشته باشیم امیدواریم که این توافقات را به سمت جلو پیش ببریم.

خبرنگار دیگری درباره این که آیا ایران پروتکل الحاقی را خواهد پذیرفت؟ که ظریف پاسخ داد: در حال انجام بحث و مذاکره بر روی مکانیزم‌های پایش مختلف هستیم. یکسری محدودیت‌های قانونی درباره پروتکل الحاقی در ایران وجود دارد که باید به آن بپردازیم. برای این که بتوانیم به صورت متداوم به پیش ببریم یک رویکرد متعادل نیاز داریم.

وی توضیح داد: نمی‌توانم جزییات مذاکره را افشا و مطرح کنم. این موضوعاتی است که در بحث هستند و در مراحل مختلف فرآیند تصمیم‌گیری درباره آن‌ها انجام خواهد شد.

ظریف هم‌چنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره این که با توجه به تجربه تلخی که از گذشته غرب برای اعتمادسازی وجود داشته آن‌ها چه گامی به عنوان اولین گام در ایجاد اعتمادسازی و جلب رضایت ایران انجام خواهند داد؟ گفت: از تجربه تلخ گذشته درس‌های مهمی آموخته شده، آن تجربه دیدگاه با حاصل جمع صفر و تحمیل بود که هیچ منفعتی برای هیچ کس نداشته است.

وزیر خارجه کشورمان اضافه کرد: دوستان ما در غرب کاملا مطلع هستند که شرایطی که در آن تلاش کردند از طریق تحریم‌ها به مردم ایران تحمیل کنند نه تنها باعث تغییر سیاست ایران نشد بلکه مردم ایران با عزت و اقتدار از مواضع و اصول خود حمایت کردند و این را در حضور حماسی‌شان در انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری نشان دادند.

او گفت: مجموعه 1+5 باید به این نتیجه منطقی رسیده باشد که راه و مسیر را تغییر دهند. ما این تغییر مسیر را امتحان خواهیم کرد. در این که چه مقدار آمادگی خواهند داشت گام‌های متوازن و معقولی را بردارند و چه مقدار آمادگی خواهند داشت بحث جدی و اساسی انجام شود.

ظریف افزود: امروز و دیروز شروع بدی نبود. می‌توانیم با مقداری امیدواری نسبت به آیند احساس کنیم. این درس از بی‌فایدگی روش گذشته آموخته شده و امروز با دیدگاه دیگری وارد مذاکرات شدند اما پس از این که به جزییات پرداختیم و وارد اقدامات عملی شدیم آن زمان است که میزان جدیت طرف‌ها مشخص خواهد شد. یقین دارم در این روند ایران با جدیت کامل و حسن نیت حرکت می‌کند و حسن نیت را با حسن نیت پاسخ خواهد داد.

 در پایان این نشست اعلام شد وزیر امور خارجه به دلیل شرایط جسمی‌اش نمی‌تواند به پرسش‌های بیش‌تری از خبرنگاران پاسخ دهد.

ظریف گفت: نمی‌توانم بیش از این در خدمت خبرنگاران باشم و به پرسش‌های آن‌ها پاسخ دهم.

وی افزود: از دولت محترم سوییس برای سخاوتمندی و مهمان‌نوازی آن‌ها تشکر می‌کنم.

ظریف به دلیل بیماری و ناراحتی از ناحیه کمر با ویلچر وارد نشست مطبوعاتی شد.

اشتون: برای اولین‌ بار بر روی یک بیانیه توافق کردیم

کاترین اشتون گفت: برای اولین‌ بار بر روی یک بیانیه توافق کردیم و این را خودم نوشتم و آقای ظریف تایید کرد.

به گزارش عصر ایران ،  کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا عصر چهارشنبه پس از پایان مذاکرات دو روزه ایران و 1+5 در جمع خبرنگاران افزود: ما در ژنو جو مثبتی داشتیم که در ادامه نیویورک بود و طرح ایران را به دقت مطالعه کردیم و این طرح را خوب دیدیم و تصمیم گرفتیم نشست بعدی را 7 و 8 نوامبر در ژنو بگذاریم و هیات‌ها و کارشناسان هسته‌یی و تحریم قبل از نشست ملاقات کنند تا در بحث‌ها کمی جلو برویم.

به گزارش ایسنا، او در پاسخ به این پرسش که ما فکر می‌کنیم ایران به تعهداتی که قول داده است عمل کرده؟ گفت: ما توافق کردیم درباره جزییات صحبت نکنیم و شما که این مذاکرات را دنبال می‌کنید باید این را درک کنید.

وی اعلام کرد: یکی از مسائلی که مورد توافق همه ما بود، این بود که جزییات را مطرح نکنیم.



اشتون ادامه داد: من به مدت سه‌ سال است که رهبری مذاکرات با ایران را برعهده داشته‌ام؛ در این مدت ما همیشه سعی کردیم ایده‌هایی را مطرح کنیم که اعتمادسازی کنیم که برنامه هسته‌یی ایران صلح‌آمیز است.

وی درباره مراحل پیشنهادی ایران گفت که ما هیچ وقت نمی‌خواهیم ابهامی وجود داشته باشد اما ما باید سعی کنیم گام اول را برای اعتمادسازی پیدا کنیم و برای رسیدن به آن خیلی تلاش می‌کنیم و به نظر من این رویکرد ما را نشان می‌دهد اما به نظرم این کلی‌ترین طرحی است که تا به حال از ایرانی‌ها دیده‌ایم.

رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره غنی‌سازی در خاک ایران گفت که ما فرصت داشتیم به تفصیل بیش‌تر صحبت کنیم و سوالات هم پاسخ دهیم و قبلا گفتم و تکرار می‌کنم که جزییات را نمی‌توانم بگویم اما ما موضع‌مان را به ایران گفته‌ایم.

او در پاسخ به این که درباره کاهش تحریم‌ها نسبت به ایران چه می‌کنید؟ اظهار کرد من که گفتم درباره جزییات نمی‌توانم صحبت کنم.

اشتون در پاسخ به این که خیلی از حقوقدان‌ها گفته‌اند که دست به تحریم‌ها علیه ایران نمی‌زنیم؟ گفت که آمریکا جزو تیم ماست و ما با هم کار می‌کنیم. وقتی در آمریکا می‌گویند 1+5 و ما می‌گویم 3+3 اما در نهایت این‌ها می‌شوند شش و مهم این است که با هم کار می‌کنیم.

توافق برای ادامه مذاکرات ایران و 1+5 در 15 آبان


ايران و گروه ۱+۵ توافق كردند مذاکرات میان دو طرف در سطح کارشناسی در روزهاي هفتم و هشتم نوامبر (۱۵ و ۱۶ آبان ماه ) در شهر ژنو سوئيس ادامه یابد.

به گزارش عصر ایران به نقل از ایرنا، دو طرف همچنين توافق كردند كميته هاي كارشناسي با حضور متخصصان هسته اي و نيز تحريم ها برگزار كنند.

ايران و ۱+۵  روزهای سه شنبه و چهارشنبه در چند جلسه، مذاکراتی را بر سر برنامه هسته ای تهران برگزار کردند.

در دور اول مذاكرات ايران و گروه 1+5 كه صبح روز گذشته (سه شنبه) در محل دفتر اروپايي سازمان ملل متحد برگزار شد، ایران طرح پيشنهادي جديد خود را در قالب يك پاورپوينت به اعضاي گروه 1+5 متشكل از كشورهاي آمريكا، روسيه، انگليس، فرانسه، چين و آلمان ارائه كرد.

طرح پيشنهادي تهران «پاياني بر يك بحران غير ضروري؛ آغازي براي افق هاي جديد»closing an unnecessary crisis and opening new horizons نام دارد كه شامل يك نقشه راه و هدف مشترك و نيز گام هاي اول و پاياني است.

سيدعباس عراقچي گرچه درباره چارچوب اين طرح پيشنهادي توضيحاتي براي خبرنگاران رسانه هاي داخلي ارائه كرد اما گفت كه اين طرح محرمانه است و تا به نتيجه رسيدن مذاكرات، محرمانه باقي مي ماند.

در دور دوم مذاكرات كه به رياست عراقچي و هلگا اشميد معاون مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا برگزار شد نيز طرفين وارد جزئيات طرح پيشنهادي جديد ايران شدند.

ديپلمات ها گفته اند كه سطح و ميزان غني سازي و نيز اجراي پروتكل الحاقي از موضوعات مورد بحث در دور دوم مذاكرات بود و به گفته عراقچي، اجراي پروتكل الحاقي و سطح و ميزان غني سازي از گام هاي پاياني است.

عضو تيم مذاكره كننده هسته اي ايران تصريح كرد كه تهران سعي دارد براي همه خطوط قرمز خود راه حل هاي جديدي پيشنهاد دهد تا نگراني هاي منطقي طرف مقابل رفع شود؛ به عنوان نمونه اگر خروج مواد هسته اي از كشور يكي از خطوط قرمز ماست، سعي مي كنيم از طرق ديگر اين موضوع را رفع كنيم.

در سومين جلسه از مذاکرات در روز چهارشنبه نیز، درباره گام هاي متقابل يعني نحوه لغو تحريم ها بحث و گفت و گو شد.

دكتر ظريف و خانم اشتون قرار است در پایان جلسه چهارم مذاکرات در روز چهارشنبه مشركت كنند و در پايان اين گفت و گوها نيز يك بيانيه مشترك صادر خواهد شد.

علاوه بر عراقچي، «مجيد تخت روانچي» معاون اروپا و آمريكاي وزير امور خارجه، «حميد بعيدي نژاد» مديركل سياسي و بين المللي وزارت امور خارجه، «داود محمدنيا» مشاور حقوقي وزير امور خارجه و «محمد اميري» مديركل پادمان هاي سازمان انرژي اتمي ايران در مذاكرات حضور دارند.

«هلگا اشميد» معاون مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا، «وندي شرمن» به نمايندگي از دولت آمريكا، «سرگئي ريابكوف» به نمايندگي از سوي فدراسيون روسيه، «ژاك اوديبر» به نمايندگي از سوي جمهوري فرانسه، «وانگ مين» به نمايندگي از سوي جمهوري خلق چين، «سايمون گس» به نمايندگي از سوي دولت انگليس، و «هانس ديتر لوكاس» به نمايندگي از سوي جمهوري فدرال آلمان در اين مذاكرات حضور دارند.

گزارش ظریف از دو روز مذاکرات ژنو

 محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران با انتشار متنی در فیس بوک، گزارشی کوتاه از فعالیت دو روزه هیات ایرانی در ژنو ارائه کرد.

او همچنین گفت که ادامه مذاکرات ایران و گروه 1+5 چند هفته دیگر در ژنو انجام خواهد شد.

متن کامل نوشته اخیر ظریف در فیس بوک به این شرح است:


سلام دوستان
ساعت 1 بعدازظهر روز چهارشنبه به وقت ژنو و دو و نیم بعدازظهر به وقت تهران است.
عید قربان مبارک باد.

از اینکه قدری در تقدیم گزارش تاخیر شد پوزش می خواهم. اکنون هم با اجازه شما فقط گزارش کوتاهی تقدیم می کنم، چون پادرد و کمردرد قدری شدید است و توفیق گزارش دهی را کم کرده است.

همانطور که احتمالا در خبرها شنیده اید دوشنبه شب پس از ورود به ژنو با خانم اشتون شام خوردیم و بحث های خوبی در مورد محتوا و شکل برگزاری جلسه داشتیم. دیروز صبح هم در جلسه 1+5 چارچوب پیشنهادهای ایران که به صورت پاور پوینت تهیه کرده بودیم را ارائه نمودم .

 برای عنوان طرح ایران "پایان دادن به بحرانی غیر ضروری و بازکردن افق های جدید" را انتخاب کردم تا نشان دهم که نگرانی از برنامه هسته ای ایران فاقد مبنای جدی است و ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست.

 در چارچوب طرح پیشنهادی با دیدگاه جدید مبنی بر ضرورت پیگیری هدف واحد توسط همه بازیگران برای رسیدن به راه حل تأکید شده و حوزه هایی که می توانند مورد بررسی و توافق قرار گیرند نیز مشخص شده است.

این چارچوب به عنوان یک رویکرد جدید مورد استقبال قرار گرفت و رؤسای هیئت ها هم در اظهارنظرهای خود عموماً مثبت برخورد کردند. البته ما می خواهیم به صورت مشابه، رویکرد جدیدی هم از سوی 1+5 ببینیم.

در ادامه جلسه، بعداز ظهر دیروز رؤسای هیئت ها (که در سطح معاون وزیرهستند) و هیئت ایرانی به ریاست دکتر عراقچی جزئیات چارچوب پیشنهادی ایران را مورد تبادل نظر قرار دادند و هم اکنون هم مشغول ادامه مذاکره هستند.



من هم دیشب برای بار دوم بحث مفصل و خوبی با خانم اشتون در مورد جمع بندی مذاکرات دیروز داشتم. امروز هم وزیر امور خارجه سوییس برای ملاقات از برن (پایتخت سوییس) به ژنو آمد و گفتگوی خوبی در باره موضوعات مختلف داشتیم.

قرار است بعدازظهر امروز جلسه جمع بندی با حضور بنده و خانم اشتون و هیئت های دو طرف برگزار شود و بعد هم مصاحبه مطبوعاتی و بازگشت به تهران.

ادامه مذاکرات چند هفته دیگر در ژنو خواهد بود و در این فاصله اعضای 1+5 فرصت خواهند داشت در مورد جزئیات طرح ایران و اقداماتی که باید انجام دهند آمادگی لازم را کسب کنند.

همانطور که قبلا هم خدمتتان عرض کردم، مذاکره و رسیدن به راه حل دشوار است و مذاکره در جزئیات نیازمند زمان و دقت فراوان. نمی شود انتظار داشت که بی اعتمادی متقایل انباشته ای که میان طرفین ایجاد شده است با یک جلسه مثبت و سازنده کاملا برطرف شود.

البته همزمان نیاز به اعتماد عمومی هم هست چون یکی از شرایط توفیق مذاکرات بین المللی حفظ ماهیت محرمانه آنهاست و معمولا هر مقدار مذاکره کنندگان کمتر خبر به بیرون درز بدهند، بیشتر نشان جدی بودن مذاکرات و امکان رسیدن به توافق است.

به هر حال قرار نبود کار آسانی باشد ولی به لطف خدا و حمایت شما مردم خوب اطمینان دارم و می دانم که عاقبت کار مثبت خواهد بود.
خدانگهدار.
برچسب ها: ظریف ، ژنو
ارسال به دوستان
اعطای بازوبند پهلوانی به فرمانده ناوگروه ۸۶ ارتش جمیله علم الهدی : به ایران بیایید و وضعیت زنان را ببینید وزیر دفاع : حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود / به دنبال جنگ نیستیم احمد خاتمی : به زور کسی را به بهشت نمی‌بریم، اما جلوی ناهنجاری خواهیم ایستاد تاکید وزرای دفاع ایران و چین بر گسترش روابط نظامی « لوران کانته » فیلمساز برجسته فرانسوی درگذشت تجمع روحانیون در حمایت از طرح حجاب نیروی انتظامی با لباس جنگی (عکس) محرومیت یک تا ۱۰ سال از تحصیل در انتظار داوطلبان متخلف کنکور 200 روز جنگ اسرائیل در غزه ؛ جهان شکست خورد زندگی سخت است آیا فلسفه می‌تواند کمک کند؟ درگذشت یک پزشک زن بیمارستان شریعتی/ مرگ یا خودکشی؟ وزارت بهداشت: زیر بار صدور مجوز به سیگارهای الکترونیک نمی‌رویم رئیسی : غربی ها ، آفریقا را برای خودشان می‌خواهند اما ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال هایی که دیده نمی‌شود!
وبگردی