۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۹۳۹۱۱
تعداد نظرات: ۳۰ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۶ - ۱۰-۰۲-۱۳۹۴
کد ۳۹۳۹۱۱
انتشار: ۰۹:۵۶ - ۱۰-۰۲-۱۳۹۴

نقش "فارسی آلن ایر" و "انگلیسی ظریف" در موفقیت مذاکرات ایران و آمریکا

گاردین می نویسد:محمد جواد ظریف به دلیل حضور طولانی مدت در آمریکا یک دیپلمات دانش آموخته مسلط به زبان انگلیسی است و می تواند به طور مستقیم از طریق توییتر با مردم آمریکا ارتباط برقرار کند،در روزنامه های پرتیراژ آمریکا مقاله بنویسد،در بنیادهای آمریکایی سخنرانی کند.
روزنامه گاردین بریتانیا در تحلیلی به واکاوی نقش مثبت "زبان" در مذاکرات هسته ای بین ایران و گروه 1+5 به ویژه بین ایران و آمریکا در دو سال گذشته پرداخته است.

به گزارش عصر ایران این روزنامه در گزارشی می نویسد:

" در بیش از سه دهه روابط خصومت آمیز بین آمریکا و ایران، یکی از دلایل ناکامی دولت آمریکا از ناحیه " ترجمه" (نادرست و سوء تفاهم ناشی از آن) در رابطه با ایران بوده است.

برای نمونه وقتی احمدی نژاد سخن از محو اسراییل از نقشه جهان کرد بسیاری در آمریکا این سخنان را با ترجمه به این معنا تفسیر کردند که او به اسراییل اعلان جنگ داده ولی اگر حرف های احمدی نژاد درست ترجمه می شد منظور او این بود که اسراییل به تدریج در حال نابودی است . در واقع او پیش بینی می کرد نه اعلان جنگ.

امروز با نتایج امیدوار کننده حاصل از مذاکرات هسته ای تابوی طولانی در ایران برای مذاکره و گفت و گوی مستقیم با آمریکا شکسته است . در واقع هیچ زمانی تا به امروز ایران و آمریکا به درکی متقابل از ارزش ها و موقعیت خود نرسیده بودند.

یکی از عمده ترین دلایل این درک و فهم مشترک حضور "آلن ایر" سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه آمریکا در روند مذاکرات و ارتباط مستقیم با ایران است. او هم اینک به دلیل تسلط خود به زبان فارسی و استفاده از ضرب المثل وشعرهای فارسی در صحبت هایش تبدیل به چهره ای مشهور در بین ایرانی ها شده است.

نقش

آلن ایر که فارسی را فصیح و روان صحبت می کند ؛ اغلب پاسخ های خود را به مخاطبان ایرانی اش با چاشنی یک ضرب المثل ایران باستان یا شعری از شعرای نامی ایران همراه می کند که غالبا در ایران بازتاب خوبی پیدا می کند.

او خود در این باره به گاردین می گوید: " این مایه افتخار من است چون به خاطر شغلم می توانم چیزهای بیشتری درباره ایران بدانم ، با ایرانی ها ارتباط داشته باشم و بتوانم پیام آمریکایی ها را به آنها برسانم."

او می گوید: " یکی از مشکلات اساسی این است که شاید همان طور که غالب آمریکایی ها تصوری کلیشه ای و نادرست از ایران دارند بسیاری از ایرانی ها نیز به دلایل مختلف چنین دید و برداشتی از آمریکا دارند ، بنابراین تا حد ممکن هدف من این است که این دید نادرست را اصلاح کنم و دیدی نزدیک به واقع از آمریکا در اختیار ایرانی ها قرار دهم."

آلن ایر که سابقا مسئول میز ایران در کنسولگری آمریکا در شهر دبی بوده است از سال 2011 و در چارچوب رویکرد دیپلماتیک جدید دولت اوباما در قبال ایران در شرایطی که روابط آمریکا و ایران در دوره احمدی نژاد رو به وخامت بود، به عنوان سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه آمریکا انتخاب شد.

گاردین در ادامه می نویسد: " البته در ایران نیز محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه به دلیل حضور طولانی مدت در آمریکا یک دیپلمات دانش آموخته مسلط به زبان انگلیسی است. او این هفته در نیویورک است. ظریف به دلیل تسلط به زبان انگلیسی خود می تواند به طور مستقیم از طریق توییتر با مردم آمریکا ارتباط برقرار کند، در روزنامه های پرتیراژ آمریکا مقاله بنویسد، در بنیادها و موسسات آمریکایی سخنرانی کند و در برنامه های تلویزیونی آمریکا حاضر شده و با زبان انگلیسی و به طور مستقیم با مردم آمریکا ارتباط برقرار کند.

نقش

 جان کری همتای آمریکایی ظریف در دوره وزارت خود با هیچ وزیر خارجه ای به اندازه ظریف وقت نگذرانده است ، آنها یکدیگر را "جان " و " جواد " خطاب می کنند.

از زمان آغاز دور جدید مذاکرات هسته ای پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی در ایران، آلن ایر یکی از پایه های ثابت حاضر در مذاکرات هسته ای بوده است. این حضور امکان و فرصت تماس مستقیم او با رسانه های ایرانی و فارسی زبان را فراهم کرده است.آلن ایر در ابتدا بیشتر با رسانه های فارسی زبان خارج از ایران مصاحبه و گفت و گو می کرد اما اخیرا او با رسانه ها و خبرگزاری های رسمی داخل ایران هم گفت و گو می کند.

آلن ایر می گوید یک کتاب کوچک از شعرها و ضرب المثل های فارسی را همیشه همراه خود دارد . اخیرا و پس از درگذشت مادر حسن روحانی رییس جمهور ایران در میانه مذاکرات در لوزان سوییس آلن ایر با انتشار مطلبی در فیسبوک این ضایعه را به رییس جمهور ایران تسلیت گفت. جان کری نیز مطلبی مشابه منتشر کرد. یک کاربر ایرانی زیر این پیام تسلیت نوشته بود:" از آقایان آلن ایر و جان کری سپاسگزارم. این تسلیت نشان می دهد چقدر رویکرد آمریکایی ها نسبت به ایران احترام آمیز و دوستانه است."

البته برخی کاربران نیز زیر پست های آلن ایر به شدت از سیاست های دولت آمریکا انتقاد می کنند. برای مثال یکی از کاربران ایرانی در زیر مطلبی که آلن ایر درباره جیسون رضاییان خبرنگار بازداشتی واشنگتن پست در ایران نوشته بود، پاسخ داده بود: شما باید اول زندان گوانتانامو را ببندید بعد در امور قضایی داخلی یک کشور مستقل اظهار نظر کنید."

ایر می گوید نمی داند که آیا موفقیت مذاکرات هسته ای فتح بابی برای از سر گیری دوباره روابط سیاسی بین ایران و آمریکا خواهد شد یا نه ، اما او ابراز امیدواری می کند روزی بتواند به ایران سفر کند و این کشور را از نزدیک ببیند.

آلن ایر می گوید:" خیلی مایلم به ایران بروم و این کشور را از نزدیک ببینم. ایران کشوری است که یک سوم عمر زندگی شخصی و حرفه ای خود را صرف شناخت آن کرده ام. بنابراین طبیعی است که دوست دارم به ایران بروم و جاهایی را که پیشتر درباره آنها مطالبی خوانده ام را از نزدیک ببینم."
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۴۱
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
5
539
واويلا ... جان و جواد!!! ..... بيچاره شديم رفت ... من ديدم خيلي دلم واپس شده ... سر پياده روي اون قشقرق رو به پا كردن ...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
خیلی باحااااااااااااالی
احمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
اوایل انقلاب یه بنده خدایی رو به دلایل واهی از جمله وجود لفظ dear که اول مکاتبات رسمی انجام میشه مورد سئوال قرار دادند که ای وطن فروش چرا امریکایی ها به تو می گن عزیزم!
ایرانیان
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
2
392
ایرانیها مهمانپذیرند و به شرط احترام متقابل از جان و آلن میزبانی می کنند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
586
35
یک کاربر ایرانی زیر این پیام تسلیت نوشته بود:" از آقایان آلن ایز و جان کری سپاسگزارم. این تسلیت نشان می دهد چقدر رویکرد آمریکایی ها نسبت به ایران احترام آمیز و دوستانه است."
یعنی سخیف تر و پست از این نوشته شاید دیگه کسی به عمرش نبینه.بخاطر یه تسلیت گفتن به این نتیجه رسیدن!!!!!!!!!!!!واقعا که چه ذهن خلاقی دارن ملت.
اون سر تیتر شما هم که دیگه حرف نداشت.اون به این میگه جواد،اینم به اون میگه جان.واااااااااااااای که چه سعادتی نسیب هر دو ملت شد.چرا نمیگی که بعد لوزان چندتا شرکت و تاجر رو تحریم کردن؟چرا نمیگی کنگره دست گذاشته رو مذاکرت؟چرا نمیگی هنوز گزینه ی جنگ رو نشونمون میدن؟
پاسخ ها
ناشناس
| - |
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
دوست من خودت هم نصیب را با "س" نوشتی که نشان از تسلط شما به نگارش فارسی ست .
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
اقایانی که منفی دادین درسته که ادای تسلیت نشانه ی احترام متقابل بوده اما یه ضرب المثل هست که میگه
به عمل کار براید به سخن دانی نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
سخيف فرمايش شماست که يادتون رفته کي باعث روي ميز آمدن اين گزينه ها و تحريم ها شده. اون موقع کجا بودي که رگ گردنتو باد کني؟
راستي علي آقا ساعت 11:34 دو کشور با اين سابقه دشمني، اگه ييهو برسن به مرحله عمل ، همه چي خراب ميشه. آسه آسه، انشااله به مرحله عمل هم ميرسيم. به کوري چشم دشمنان ايران البته.
رامین
| Germany |
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
خیلی برام جالبه بدونم کسانی که این چیزها رو می نیوسند واقعا مثل من غذا میخورند و زندگی میکنند؟....بیشتر یک ربات باید باشند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
6
248
آنها یکدیگر را "جان " و " جواد " خطاب می کنند.
جوادجان عشق است!
اميد
Netherlands
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
6
339
بنظرم انساني كه يك سوم عمر خودش رو صرف شناخت يك كشور خاص كرده، انصافا حق داره كه اون كشور رو از نزديك ببينه.
آلن عزيز اميدوارم يه روز تو تهران ببينيمت و سفر خوبي داشته باشي.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
اگه دلواپسا بزارن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
4
280
انشالله شما می آی تهران ما هم می ریم آمریکا به خصوص لاس وگاس برای امور هدایت جوانان امریکایی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
تو رو خدا منو برای امربه معروف لاس وگاسیها اعزام کنید.
احمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
اون وقت تفاوت فرهنگی و اینا دردسر نشه!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
17
186
خدائی جناب دکتر ظریف چند خصلت دارند که تا بحال در هیچکدام از مذاکره کنندگان قبلی جمع نبوده است اول مسلط به زبان انگلیسی هستند دوم اصول و قواعد دیپلماسی را کاملا بلد هستند سوم از همکاران بسیار اگاه و متخصص استفاده کرده اند و چهارم هم که بر همگان پیدا است و نیازی به گفتن ندارد اینکه پرچم اصفهان بالاس
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
مورد چهارم عالی بود!!
اصفهان واس ماس!!!!!!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
افتخار ما پرچم ماست و دیپلمات های کار کشته ان
ناشناس
United States of America
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
1
213
همين ديپلمات كار درست را احمدي نژاد بازنشت و از كار بركنار كرد
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
1
162
من هم امیدوارم آقای آلن ایر یک روز از ایران بازدید نمایند و میهمان ایرانی ها باشند و در کل هر که به ما احترام بگذارد و ما را دوست داشته باشد متقابلاً ما هم آنها را دوست داریم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
0
78
جواد به جان گفت: پسته بخور
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
2
137
(بعنوان یک ایرانی که جنگ رو تجربه کرده و عوارضش رو چشیده) با مقایسه رییس جمهورهای پیشین آمریکا، من احترام و علاقه خاصی به اوباما دارم و از انتخاب جان کری و آلن ایر خوشحالم.

انشالا جنگ طلبان عالم منفور بشوند، صلح و امنیت در خاورمیانه و جهان حاکم بشه و زن و بچه های کمتری قربانی جنگ بشند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
0
135
بعضی ها بخاطر ادامه زندگیشان نیاز به دشمنی با آمریکا دارند از نظر ما دشمن کسی نیست که مثل ما فکر نمیکند بلکه دشمن کسی است که به منافع ما ( مردم ایران ) لطمه بزند حتی اگر هم دین و هم زبان ما باشد
منافع خودش یا باندش را مقدم بر منافع ما ( ملت ایران ) بداند افتاد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
عالی بوووووود. دمت گرم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
0
78
مطمئن باشید ، جز اندکی دلواپس ، که به عبارتی واپسگرا هستند ، مردم ایران از شما استقبال می کنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
1
51
جوادجان دوستت داریم. علی احمد حیدریان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
0
47
فكر كنيد اگر بشود با همين گفتگوهاى حتى بظاهر دوستانه ،سايه جنگ وتحريم رو از سر كشور خودمون ومصيبت جنگ وبدبختى رو ازسر منطقه كم كنيم تا روزانه صدها نفر كشته نشن، چه اتفاق بزرگيه، انشاالله بعدش هم بايد رفت سر تعميق روابط وايجاد روابط سياسى واقتصاد ى با همه دنياتا آرامش بر كشور و منطقه حاكم بشه البته اگه از جيب دلواپسان و داعشيها بذارن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
0
33
ما ایرانی ها هم متقابلاْ تصمیم گرفته ایم که ادبیات لازمه دیپلماسی را رعایت کنیم و ..... فقط به جای ۱۰۰ بار در هفته--با یک تخفیف بزرگ دو درصدی-- فقط هفته ای ۹۸ مرتبه مرگ بر امریکا بگوییم.......

دیپلماتهای قبلی کشور ما هم فقط در اخم کردن دکتری داشتند و صحبت برای رفع سوء تفاهم ها را با مجلس سوگواری استباه گرفته بودند......
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
2
28
جان وجواد هم دیگه رو صدا مکنه !!!!!!!!!!! چه جنایتی ادم اگه این خبرو بشنوه ودق کنه بمیره جاه دا ه ولا!!!!!!!
حبیب
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
0
58
یکی از مزایای دانستن زبان همین است .آن موقع که زبان انگلیسی را به عنوان زبان غرب زده ها عنوان کرده از مدارس حذف میشد یک نفر نبود که بگه بابا وقتی پیامبر گفته حکمت را حتی اگر نزد کفار هم باشد بیاموزید را نمی توان ایما و اشاره یاد گرفت بلکه باید زبان دونست.
بعلاوه آدمش هم باید آدم باشه وقتی رییس جمور یه کشور در مجامع بین المللی میگه: اون ممه رو لولو برد .خوب مترجم بد بخت چه ترجمه ای بکنه یا طرف مقابل چه درکی داشته باشه. اون موقع است که میگن تحریم کاغذ پاره ای بیش نیست.و میشه اینی که هست.
شناسایی و دستگیری عاملین نزاع و درگیری در ارومیه مقام ارشد حماس : انحلال شاخه نظامی به شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین / مرزهای 67 را قبول می کنیم آل اسحاق : شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد حماس با درخواست چین برای برگزاری نشست « آشتی ملی » موافقت کرد سعید آقاخانی از کوه افتاد و در بیمارستان بستری شد تصاویری گویاتر از صدها مقاله : فرمانده انتظامی از طرح "کاملاً فرهنگی و اجتماعی" می گوید و روحانیون "لباس چریکی" پوشیده اند! راهی متفاوت طی کن (+فیلم) دشمن می خواهد از خاکریز حجاب بگذرد ؛ اگر موفق شود دیگر چیزی برای ما نخواهد ماند چالوس / ضرب و شتم پرستار در بیمارستان علم الهدی : در بحث حجاب ، نمی شود مردم تماشاچی باشند و بگویند آقای نیروی انتظامی، شما بیا این ناهنجاری را درست کن کشتی فرنگی ایران برای دومین بار در تاریخ با سهمیه کامل در المپیک اعطای بازوبند پهلوانی به فرمانده ناوگروه ۸۶ ارتش جمیله علم الهدی : به ایران بیایید و وضعیت زنان را ببینید وزیر دفاع : حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود / به دنبال جنگ نیستیم احمد خاتمی : به زور کسی را به بهشت نمی‌بریم، اما جلوی ناهنجاری خواهیم ایستاد
وبگردی