۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۹
فیلم بیشتر »»
کد ۲۴۴۳۲۳

پیشگیری از چاقی از کودکی با ورزش

دکتر خسرو ابراهیم اظهار کرد: ورزش مهم‌ترین عامل پیشگیری از بروز چاقی در کودکان است. معمولا چاقی و اضافه وزنی که افراد در کودکی دچار آن می‌شوند، در بزرگسالی عامل بسیاری از بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قلبی، کلیوی، قند خون و کمر درد می‌شود. ورزش باعث می‌شود تعادل کالرولیکی در کودکان ایجاد شود، به این معنی که بین کالری دریافتی و مصرفی آن‌ها رابطه درستی برقرار شود تا از بروز انواع ناراحتی‌های جسمی جلوگیری شود.
 مسئولان سازمان تیم‌های ملی والیبال معتقد است ورزش عامل مهمی در پیشگیری از بروز چاقی در کودکان است و به لحاظ فیزیولوژیکی نقش مهمی را در تقویت قلب، عضلات، مفاصل و دستگاه تنفسی ایفا می‌کند.

به گزارش ایسنا، دکتر خسرو ابراهیم اظهار کرد: ورزش مهم‌ترین عامل پیشگیری از بروز چاقی در کودکان است. معمولا چاقی و اضافه وزنی که افراد در کودکی دچار آن می‌شوند، در بزرگسالی عامل بسیاری از بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قلبی، کلیوی، قند خون و کمر درد می‌شود. ورزش باعث می‌شود تعادل کالرولیکی در کودکان ایجاد شود، به این معنی که بین کالری دریافتی و مصرفی آن‌ها رابطه درستی برقرار شود تا از بروز انواع ناراحتی‌های جسمی جلوگیری شود.

وی افزود: ورزش‌هایی برای کودکان مفید است که توام با بازی باشند و آنها از انجام آن لذت ببرند. این ورزش‌ها باعث رشد حرکتی کودکان می‌شود که این رشد حرکتی علاوه بر ایجاد آمادگی برای ورود به ورزش حرفه‌ای، برای زندگی روزمره هم لازم است و باعث ایجاد هماهنگی و تعادل در سیستم‌های بدن می‌شود. ورزش و بازی علاوه بر تقویت جسم، از نظر روانی هم تاثیر فراوانی بر سلامت کودکان دارد. آنها با انجام ورزش و بازی‌های مختلف که توام با خستگی فیزیکی است، انرژی درونی خود را مصرف می‌کنند و از لحاظ روحی در شرایط مطلوبی قرار می‌گیرند.

استاد دانشکده تربیت بدنی دانشگاه شهید بهشتی درباره ورزش محصلان هم، گفت: با توجه به این که بچه‌ها در چه مقطعی باشند، نوع ورزش‌های مناسب برای آنها هم متفاوت است. به عنوان مثال در دوره ابتدایی تنوع بازی‌ها خیلی مهم است و باید کودکان را در انتخاب ورزش آزاد گذاشت. معمولا برای این سن ورزش‌هایی که با توپ انجام می‌شوند و تحرک بالایی دارند برای بهبود آمادگی جسمانی کودکان توصیه می‌شود. پس از طی این دوره آنها می‌توانند با توجه به علایق خود ورزش حرفه‌ای را دنبال کنند. البته بعضی از ورزش‌های خاص مثل ورزش شنا هستند که توصیه می‌شود هر فرد در دوران کودکی آن را در کنار ورزش‌های دیگر بیاموزد.

دکتر ابراهیم در ادامه به افراط و تفریط خانواده در ورزش و تحرک کودکان اشاره و تصریح کرد: خانواده‌ها باید اجازه بازی و تحرک را در سنین پایین به کودکان خود بدهند و از طرفی آنها را در این مقطع مجبور به انجام فعالیت در ورزش‌های سنگین و قهرمانی نکنند، چرا که کودکان در تمرینات سنگین فشار روانی زیادی را تحمل می‌کنند. علاوه بر این انتخاب نوع ورزش را بر عهده خود بچه‌ها بگذارند. البته این نکته هم باید توجه کرد که هوش افراد معیار انتخاب ورزش نیست. بعضی از خانواده‌ها معتقدند چون فرزندشان هوش بالایی دارد باید ورزش‌های خاصی را دنبال کنند در صورتی که هر رشته و فعالیتی که خوب انجام بگیرد نیاز به هوش دارد.

این استاد دانشگاه در پایان خاطر نشان کرد: ورزش‌هایی مثل بسکتبال، والیبال و هندبال که جنب و جوش در آنها زیاد است و بدن را در موقعیت‌های مختلف قرار می‌دهند برای کودکان مفید است و ورزش‌هایی مثل بوکس، وزنه‌برداری ، کشتی و ورزش‌های رزمی برای سنین پایین توصیه نمی‌شود و برای کودکان خطرناک و آسیب رسان هستند. باید برای فعالیت آنها در این گونه رشته‌ها، شرایط مطلوب فراهم و از فشار روانی کاسته شود.
برچسب ها: چاقی ، کودکی ، ورزش
ارسال به دوستان
وبگردی